DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Par iesaistīšanos narkotisko vielu nelikumīgā apritē IDB aizturējis VUGD amatpersonu un privātpersonu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 3. jūnijā Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par iesaistīšanos narkotisko vielu – kokaīna un marihuānas – nelikumīgā apritē aizturējis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonu un privātpersonu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersona ir atzīta par aizdomās turēto par narkotisko vielu – kokaīna un marihuānas - iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā un realizāciju (Krimināllikuma 2531. panta pirmā daļa), savukārt viena privātpersona, kura iegādājās narkotiskās vielas no VUGD amatpersonas, šajā kriminālprocesā ir atzīta par aizdomās turēto noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 253. panta pirmajā daļā, proti, par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt.

Sankcionētas kratīšanas laikā amatpersonas dzīvesvietā tika izņemtas narkotiskās vielas un vairāki simti eiro.

Aizdomās turētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, tai skaitā VUGD amatpersonai piemērots aizliegums ieņemt amatu.

Iekšējās drošības birojs sācis savu darbību 2015. gada nogalē, un, pateicoties Iekšējās drošības birojā izveidotajai kompetentajai komandai, kā arī pieaugošai plašas sabiedrības informētībai par šīs iestādes darbu, ar katru gadu palielinās gan IDB darba apjoms, gan rezultāti. 2019. gadā Iekšējās drošības birojs pirmstiesas izmeklēšanu veica 219 kriminālprocesos, turklāt izmeklējamās lietas kļūst apjomīgākas un sarežģītākas, līdz ar to izmeklēšanā tiek ieguldīti aizvien lielāki darba resursi.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI