DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Telekomunikācijas

Vitenbergs: dienesti ir gatavi ātri reaģēt un īsā laikā novērst būtiskus bojājumus elektroapgādes sistēmā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs kā par enerģētisku atbildīgais ministrs, reaģējot uz šorīt radušos situāciju ar elektroapgādes pārtraukumu Rīgā un tās apkārtnē, pieprasīja AS “Augstsprieguma tīkls” (AST) paskaidrojumu par šorīt valstī radušos situāciju.

“Šodien pārliecinājos, ka iepriekš veiktie ieguldījumi elektrotīklu modernizācijā un drošības sistēmā, kā arī attiecīgo dienestu darbinieku augstā profesionalitāte parādīja, ka dienesti ir gatavi ātri reaģēt un īsā laikā novērst būtiskus bojājumus elektroenerģijas apgādes sistēmā. Vienlaikus pārliecinājos, ka vitāli svarīgie objekti ir spējīgi pārslēgties uz rezerves elektroapgādes avotiem un nodrošināt savas darbības nepārtrauktību”, uzsver ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Secināts, ka būtisko pakalpojumu sniegšana, kā piemēram slimnīcu pakalpojumi, šodien netika būtiski ietekmēta, jo operatīvi notika pārslēgšanās uz rezerves apgādes sistēmām (Rīgas 2. slimnīca, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca, Rīgas austrumu klīniskās universitātes slimnīca, Rīgas Dzemdību nams, Vidzemes slimnīcā).

Šobrīd turpinās informācijas apzināšana un AST ir uzsākuši tehnisko izmeklēšanu negadījuma vietā. Vienlaicīgi Ekonomikas ministrija analīzēs situāciju par apziņošanas kārtību, lai pilnveidotu precīzas informācijas apriti šādās vai līdzvērtīgās situācijās.

Tikšanās laikā AS “Augstsprieguma tīkls” informēja, ka  2020.gada 9.jūnijā plkst. 9.38 tika konstatēts tehnoloģiskais traucējums AST 330 kV elektrotīklā  – atslēdzās 330 kV kabelis starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju. Tā rezultātā nostrādāja automātiskā sistēma un atslēdzās TEC-2 ģenerācija Rīgā, kas radīja pārslodzi 110 kV tīklā. Atbildīgie dienesti operatīvi reaģēja un jau plkst.10.40 tehnoloģiskais bojājums bija novērsts un lielākajai daļai iedzīvotāju atjaunota elektroapgāde. Savukārt plkst. 11.14 tika pilnībā atjaunots 110 kV tīkls.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI