DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru kabinets arī pēc Covid-19 krīzes varēs pilnvērtīgi strādāt attālināti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 9. jūnijā, valdība apstiprināja grozījumus Ministru kabineta kārtības rullī, nostiprinot Covid-19 pandēmijas laikā attīstīto darba organizāciju un tehnisko risinājumu izmantošanu, lai arī turpmāk nodrošinātu nepārtrauktu un efektīvu Ministru kabineta darbību.

Grozījumi paredz, ka turpmāk Ministru prezidents var pieņemt lēmumu par Ministru kabineta sēdes sasaukšanu attālināti. Uz sēdei uzaicinātās personas pievienojas jeb pieslēdzas tikai attiecīgā jautājuma izskatīšanas laikā un pēc tam nekavējoties atstāj sēdi.

Līdz šim Ministru kabineta sēdē attālināti varēja piedalīties ne vairāk kā divi Ministru kabineta locekļi. Attīstot Ministru kabineta darbību attālināti, gūtā pieredze ir iekļauta Ministru kabineta kārtības rullī, paredzot iespēju ministriem piedalīties sēdē, izmantojot dažādus risinājumus – telefonkonferenci, videokonferenci un e-portfeli. Līdz ar to ministru kabineta locekļi varēs attālināti piedalīties arī klātienes sēdēs, nodrošinot nepārtrauktu Ministru kabineta darbu.

Sabiedrības līdzdalībai un mediju vajadzībām, Valsts kanceleja arī turpmāk nodrošinās iespēju sekot Ministru kabineta sēžu atklātajai daļai tiešraidē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI