DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas Leļļu teātris darbību ēkas remonta un siltināšanas laikā turpinās īrētās telpās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Leļļu teātris uz laiku, kamēr teātra ēkā K.Barona ielā 16/18 tiek veikti nepieciešamie remonta darbi un darbi ēkas siltināšanas projekta ietvaros, darbību pārcels uz īrētām telpām Rīgas Latviešu biedrības namā (Merķeļa iela 13). Par to, tiekoties ar kultūras ministru Nauri Puntuli un Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāri Daci Vilsoni, informēja teātra direktors Vilnis Beķeris.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrija piesaistījusi Eiropas Savienības fondu finansējumu 840 596 eiro apmērā, lai pasākuma „Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās” ietvaros uzlabotu energoefektivitāti Latvijas Leļļu teātra ēkā. Paredzēts veikt ēkas jumta, ārsienu, t.sk. aizsaktuves ārsienu siltināšanu, teātra nama vārtu un durvju nomaiņu, skatuves apgaismojuma maiņu un nodrošināt apgaismes ķermeņu nomaiņu ar energoefektīviem ekvivalentiem.

Pirms uzsākt ēkas siltināšanas darbus, VAS „Valsts Nekustamie īpašumi” veica padziļinātu izpēti teātra ēkā, secinot, ka ēkas stāvoklis nav apmierinošs, būvkonstrukciju nolietojums pārsniedz 40%, un pirms siltinājuma izbūves nepieciešams veikt remontdarbus - nostiprināt ēkas nesošās konstrukcijas un pamatus.

Latvijas Leļļu teātris 1 826,10 m2 plašajā divstāvu ēkā K. Barona ielā 16/18 darbojas kopš 1944. gada. Pēc arhitekta Ernesta Poles projekta 1911. gadā celtā būve piedzīvojusi dažādus laikus un īpašniekus – ēkā savulaik atradies kino, aptieka, spiestuve un zīmogu darbnīca, kafejnīca un vairākas tirgotavas.

Latvijas Leļļu teātris ir vienīgais profesionālais leļļu mākslas ansamblis Baltijas valstīs ar divām trupām – latviešu un krievu. Teātris katru sezonu iestudē vidēji 10 jaunas izrādes, tās veido gan štata režisori, gan viesrežisori un viesmākslinieki. Leļļu teātra latviešu aktieru trupā šobrīd strādā 15, bet krievu aktieru trupā – 9 aktieri. Četri no latviešu trupas aktieriem ir gados jaunākie kolēģi - 2019. gadā Latvijas Kultūras akadēmiju absolvējušie aktieri. Teātrim kopš tā pirmsākumiem ir savas meistaru darbnīcas, kur pašrocīgi tiek gatavotas visas izrādēm nepieciešamās lelles un dekorācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI