DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Par Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora amatu konkursā sacentīsies 6 pretendenti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts kancelejā saņemti 6 pieteikumi atklātā konkursā uz Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora amatu. Pieteikumu iesniegšanas termiņš bija 8. jūnijs.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 18. maijā, norisināsies trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Pretendenti, kuri tiks izvirzīti uz konkursa otro kārtu, konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu un atbildēs uz 10 jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un Valsts zemes dienesta darbības jomu, kā arī izklāstīs savu redzējumu par Valsts zemes dienesta attīstību turpmākajos piecos gados. Uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, pārmaiņu vadīšanu un orientāciju uz rezultātu sasniegšanu. Šos atlases procesus Valsts kanceleja ir gatava nodrošināt attālināti.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir: tieslietu ministra biroja vadītājs Aldis Bukšs, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Laila Medina un Tieslietu ministrijas Personālvadības departamenta direktore Airisa Auzāne. Ar padomdevēju tiesībām piedalās pārstāvji no Latvijas Mērnieku biedrības un Latvijas Kartogrāfu un ģeodēzistu asociācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI