DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības

Bruņotie spēki pie Brīvības pieminekļa piedalās zibakcijā – “Latvijas himnai - 100”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Gatis Dieziņš (Aizsardzības ministrija)

Šodien, 7. jūnijā, pie Brīvības pieminekļa, godinot Latvijas valsts himnas simtgadi, notika zibakcija, kuras laikā Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris atskaņoja valsts himnu "Dievs, svētī Latviju!".

Nacionālo bruņoto spēku Galvenais diriģents un orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju aizsargāt, cienīt un godāt Latvijas Valsts himnu tāpat, kā to dara ikviens Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. ""Dievs, svētī Latviju" ir ļoti skaists mūsu valsts simbols – lūgšana, kas kopš tās pirmatskaņošanas ir spēcīgs nacionālās pašapziņas apliecinājums. Šī lūgšana kalpojusi arī kā garīgs atbalsts daudziem okupētajā Latvijā. Šobrīd, kad varam ar brīvības izjūtu dziedāt himnas vārdus, ir svarīgi šo brīvību neuztvert kā pašsaprotamu, to sargāt un atcerēties, ka arī mūsdienīgai valstij ir jābalstās uz pamatvērtībām," uzsver kapteinis Andis Karelis.

Latvijas himnas “Dievs, svētī Latviju!” vārdus un mūziku sacerējis Baumaņu Kārlis. Himna pirmo reizi izskanēja 19. gadsimta otrajā pusē, kad latvieši sāka atklāti izpaust savu nacionālo identitāti. Šogad aprit simts gadi, kopš Latvijas Satversmes sapulces sēdē 1920. gada 7.jūnijā dziesma – lūgšana "Dievs, svētī Latviju!" – tika apstiprināta par valsts himnu.

Zibakcija norisinājās, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra noteiktos ierobežojumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI