DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

ST tiesneša Artūra Kuča un viņa palīdzes Evas Vīksnas vadībā LU studentes uzvar prestižā starptautiskā tiesu izspēlē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes komanda ar saviem mentoriem Satversmes tiesas tiesnesi Artūru Kuču un viņa palīdzi Evu Vīksnu. No kreisās: A. Kučs, K. Pētersone, N. Knipše, L.E. Liepiņa. S. Lidere un E. Vīksna.

FOTO: E. Vīksnas arhīvs.

Ceturtdien, 4. jūnijā, Satversmes tiesas tiesneša Artūra Kuča un viņa palīdzes Evas Vīksnas vadītā Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes (turpmāk – LU JF) komanda uzvarēja astotajā Eiropas tiesību zinātņu studentu apvienības (turpmāk – ELSA) rīkotajā Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēlē. Komandas sastāvā bija Satversmes tiesas tiesneses Daigas Rezevskas palīdze Kristiāna Pētersone, kā arī trīs citas studentes: Natālija Knipše, Samanta Lidere un Lelde Elīna Liepiņa.

Tiesu izspēle, kas parasti norisinājās Eiropas Cilvēktiesību tiesas ēkā Strasbūrā, Francijā, šogad Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ tika organizēta video konferences režīmā. Kāzuss bija veltīts starptautiskajām humanitārajām tiesībām. Izspēlēs ietvaros komandām bija jāatrisina jautājumi par Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 1., 2., 3., 6., 8. un 13. panta interpretāciju.

Izspēļu laikā LU JF komanda sacentās ar ļoti spēcīgām komandām no Kembridžas, Minskas Valsts, Parīzes-Sorbonnas un citām prestižām universitātēm un finālā pārspēja pagājušā gada uzvarētājus – Oksfordas Universitātes komandu.

Komandas sagatavošanas treniņu procesā aktīvi iesaistījās arī vairāki Satversmes tiesas darbinieki: tiesas padomnieki Kristaps Tamužs un Uldis Krastiņš, tiesas priekšsēdētājas padomnieks Inguss Kalniņš, tiesnešu palīdzes Lolita Buka un Madara Meļņika.

Izspēles kāzuss pieejams šeit.

Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēli

ELSA un Eiropas Padomes kopīgi rīkotā Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēle ir viena no prestižākajām tiesu izspēlēm, kas veltīta Eiropas Cilvēktiesību konvencijai un notiek angļu valodā. Šajā izspēlē var piedalīties studenti no ELSA vai Eiropas Padomes dalībvalstīm. Šogad izspēle norisinājās jau astoto reizi. Tās mērķis ir dot iespēju studentiem attīstīt savas prasmes, simulējot Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesu, kā arī veicināt akadēmisko izcilību.

Šogad tika rīkotas arī priekšsacīkstes Getingenē, Notingemā un Viļņā. No visām komandām 18 labākās tika izvirzītas dalībai fināla raundos, kas sastāvēja no priekšsacīkstēm, ceturtdaļfināla, pusfināla un lielā fināla. Uzvarot šajā izspēlē, katram komandas dalībniekam ir iespēja mēnesi papildināt savas zināšanas, stažējoties Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Vairāk par izspēli lasīt šeit. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI