DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Valsts prezidents turpina aicinājumu atbalstīt Latvijas muzejus un kultūrtelpas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Egils Levits pirmdien, 8. jūnijā, dosies uz Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeju un Nacionālās pretošanās kustības muzeju Rendā, turpinot aicinājumu atbalstīt Latvijas muzejus un kultūrtelpas.

Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā Valsts prezidents tiksies ar muzeja direktoru, tēlnieku Ojāru Feldbergu, apskatīs restaurēto Firksu–Pedvāles muižu un “Talsu Krūmu mākslas grupas” izstādi.

Savukārt Briņķpedvālē ikviens ir aicināts aplūkot Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas simtajai gadadienai veltīto vides mākslas objektu “Sapulce”, ko apmeklēs arī E. Levits.

Turpinājumā Valsts prezidents dosies uz Rendu, lai Nacionālās pretošanās kustības muzejā godinātu cilvēkus, kuri arī okupācijas gadu laikā izrādīja pretestību un cīnījās par Latvijas brīvību.

Apmeklējot muzejus Pedvālē un Rendā un tiekoties ar kultūras jomas pārstāvjiem, Valsts prezidents turpina aicinājumu sabiedrībai doties uz Latvijas muzejiem, tādējādi atbalstot kultūras un mākslas nozari.

Programma

13.00: Valsts prezidents Egils Levits ierodas Pedvālē un apskata restaurētās Firksu–Pedvāles muižas kungu mājas un “Talsu Krūmu mākslas grupas” izstādi

~14.45: Valsts prezidents Egils Levits ierodas pie Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas simtajai gadadienai veltītā vides mākslas objekta “Sapulce” un simboliski “iedēsta” akmeni

16.00: Valsts prezidents Egils Levits ierodas Rendā un apskata Nacionālās pretošanās kustības muzeja ekspozīcijas

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI