DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

SIF uzsāk iekšējās reformas un maina biroja atrašanās vietu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sabiedrības integrācijas fonds uzsāk vērienīgas reformas, lai kļūtu caurspīdīgāki, pieejamāki un saprotamāki ikvienam sabiedrības loceklim. Pirmais redzamais solis – biroja lokācijas maiņa uz telpām, kuras fiziski pieejamas un pamanāmas ikvienam fonda klientam un interesentam. No pirmdienas, 8.jūnija, Sabiedrības integrācijas fonds atradīsies Raiņa bulvārī 15.

Ērta atrašanās vieta, laba sabiedriskā transporta kustība, viegli atrodamas un pieejamas ikvienam sabiedrības loceklim. Tie ir noteicošie faktori, kas ņemti vērā, lai nodrošinātu kvalitatīvu un pieejamu klātienes pakalpojumu sniegšanu klientiem, sadarbības partneriem un projektu īstenotājiem. Padomāts arī par darbiniekiem, nodrošinot iespēju strādāt darba vidē, kas ir inovatīva, iedvesmo un veicina ne tikai katra darbinieka izaugsmi, bet iestādes kopējo produktivitāti un efektivitāti. 

Sabiedrības integrācijas fonda ikdienas darbā bieži nākas saskarties ar mūsu klientiem klātienē. Tie ir gan Goda ģimenes apliecības 3+ kartes saņēmēji, gan projektu pieteikumu un atskaišu iesniedzēji, un dažādu citu institūciju sadarbības partneri. Ikvienam no mūsu klientiem ir svarīgi, lai Sabiedrības integrācijas fonds būtu viegli un ērti sasniedzams. Mūsu vērtības ir cilvēks centrā, un šis ir nozīmīgs solis, lai to īstenotu,” saka Fonda direktore Zaiga Pūce.

Sabiedrības integrācijas fonda iekšējā struktūrā veiktas izmaiņas, kas uzsāktas Fonda funkciju un līdzšinējās darbības pārskatīšanas rezultātā. Lai uzlabotu fonda darbību pārskatītas un optimizētas darbinieku funkcijas, ņemot vērā līdzšinējo darba apjomu, intensitāti un sasniegtos rezultātus. Reorganizācijas rezultātā Sabiedrības integrācijas fonds meklē jaunus kolēģus, kas papildinās esošo komandu un būs gatavi, strādājot komandā, veicināt sabiedrības integrāciju, atbalstot aktīvu, atbildīgu, iekļaujošu un saliedētu sabiedrību.

Vairāk par Sabiedrības integrācijas fonda darbību.

2020.gadā Sabiedrības integrācijas fonds administrē astoņas valsts budžeta programmas, atbalstot nevaldības organizācijas, medijus un pašvaldības. Papildu programmu administrēšanai, Fonds jau vairākus gadus veiksmīgi īsteno programmu “Latvijas Goda ģimeņu apliecības “3+ Ģimenes karte””, bet no š.g. 1.janvāra uzsākta papildu divu demogrāfijas programmu īstenošana - “Ģimenei draudzīga pašvaldība” un “Ģimenei draudzīga darbavieta”. Šīs programmas turpmāk darbosies vienoti atbalstot, izglītojot un uzlabojot Latvijas ģimeņu dzīves kvalitāti, iesaistot pašvaldības, valsts un privātos uzņēmumus dažādu pasākumu rīkošanā un pakalpojumu sniegšanā. Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām ietvaros Sabiedrības integrācijas fonds nodrošina ar pārtikas, saimniecības un skolas preču atbalsta komplektiem. Atbalsta komplekti ir pieejami trūcīgām, maznodrošinātām personām, kuru ienākumi uz ģimenes locekli nepārsniedz 242 euro mēnesī, un krīzes situācijā nonākušām personām. “Dažādībā ir spēks”, “Atvērtība ir vērtība”, motivācijas paaugstināšana un atbalsta pakalpojumu nodrošināšana, kā arī sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojuma nodrošināšana patvēruma meklētājiem un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu – tas ir projekts “Dažādības veicināšana”. Projektā īstenotie pasākumi aicina sabiedrību pieņemt citādo, atmest stereotipus un veidot savu darba un ikdienas vidi iekļaujošu, rast motivāciju iekļauties darba tirgū un izglītībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI