DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu robežsargi aiztur četras personas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts robežsardze

Ceturtdien, 4. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas Daugavpils novada Skrudalienas pagastā par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu aizturēja četrus Latvijas pilsoņus un izņēma 40 tūkstošus cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Silenes robežapsardzības nodaļas amatpersonas Skrudalienas pagastā, pierobežas joslā, apmēram 950 m no valsts robežas, aizturēja divus Latvijas pilsoņus, kuri pārvietoja četras melnā polietilēna plēvē ietītas kārbas, bet brīdi vēlāk par noziedzīgā nodarījuma organizēšanu un atbalstīšanu vēl divus Latvijas pilsoņus. Kopumā robežsargi izņēma 40 000 cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Robežsargi divām personām sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolus pēc LAPK 194.1 panta pirmās daļas (par valsts robežas joslas, pierobežas joslas, pierobežas vai robežšķērsošanas vietas režīma pārkāpšanu).

Uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 190.panta 1.daļas (par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā vai izvešanu no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot tās no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā (kontrabanda), ja tā izdarīta ievērojamā apmērā). Personas ievietotas Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI