DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas peldvietas gatavas jaunajai peldsezonai; Vecāķos un Vakarbuļļos plīvo Zilais karogs

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Sākoties vasaras sezonai un iestājoties siltam laikam Rīgas peldvietas ir gatavas uzņemt apmeklētājus. Astoņās peldvietās - Vecāķos, Lucavsalā, Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Rumbulā, pie Ķīšezera, Bābelīša ezera un Ķīpsalā - pašvaldība veikusi ikgadējos sezonas sagatavošanas darbus.

Pārdaugavā atpūtniekus gaida četras oficiālās peldvietas – Vakarbuļlu, Daugavgrīvas, Lucavsalas un Lucavsalas līča peldvietas, kā arī atpūtas zonā ierīkotā peldvieta Ķīpsalā. Īpašs Rīgas lepnums ir Vakarbuļļu  peldvieta, kurā jau 13 gadus plīvo Zilais karogs, kas ir apliecinājums starptautiskiem vides standartiem  un pašvaldības veikto labiekārtošanas darbu kvalitātei. Pirms peldsezonas sākuma visās peldvietās uzstādītas koka  laipas, izvietotas informatīvās zīmes, atkritumu konteineri, pludmales soli un pārģērbšanās kabīnes, kā arī veikti smilšu līdzināšanas darbi un citi teritoriju uzturēšanas darbi. 

Pilsētas Ziemeļu rajonā, kā ik gadu, pilsētniekiem pieejama Vecāķu peldvieta un Bābelītes ezers. Kopējais Vecāķu pludmales garums ir 2,8 km, tajā skaitā peldvieta un aktīvās atpūtas zona 700 metru garumā. Teritorijas uzturēšana peldsezonas laikā notiek katru dienu. Peldvietā ir uzstādītas 12 pārģērbšanās kabīnes, soliņi, atkritumu urnas, nodrošināta  dalīto atkritumu šķirošana, izvietotas pārvietojamās tualetes, tajā skaitā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Vecāķu pludmalē ir arī ierīkota bērnu rotaļu zona ar dažādiem spēļu elementiem. Lai atvieglotu pieeju pludmalei cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī māmiņām ar bērnu ratiņiem, ir izveidotas vairākas koka laipas. Aktīvās atpūtas cienītājiem peldvietā ir izveidoti pludmales volejbola laukumi. Pieejama arī stacionārā tualetes ēka, kurā atrodas duša un telpa māmiņām mazuļu pārģērbšanai. Labiekārtošanas darbi veikti arī pie Bābelītes ezera peldvietas.

Tostarp arī Vecāķu pludmalē jau trešo gadu pēc kārtas plīvo Zilais karogs. Šogad ieviesta Starptautiskās glābēju asociācijas noteiktā drošības karogu sistēma (karogu krāsas parāda peldēšanās drošumu – sarkans karogs virs dzeltena- peldēties atļauts).

Savukārt Latgales priekšpilsētā iedzīvotāji aicināti atpūsties peldvietā „Rumbula”. Arī šeit visu sezonas laiku tiek veikti nepieciešamie labiekārtošanas darbi. Peldvietā pieejami sanitārie mezgli, tai skaitā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Tostarp atgādinām, ka Veselības inspekcija, sagaidot peldsezonas sākumu, jau ir veikusi pirmās peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudes. Nākamā ūdens paraugu ņemšanas reize ir plānota 8. un 9. jūnijā. Kā arī pilsētas pašvaldība par saviem līdzekļiem veic papildu peldūdens monitoringu un mikrobioloģisko izmeklējumu veikšanu, lai nodrošinātu iedzīvotājiem un peldvietas apmeklētājiem drošu un patīkamu atpūtu pie ūdens.

Tāpat atgādinām, ka visās oficiālajās peldvietās diennakts režīmā darbojas glābšanas stacijas.

Uzsveram, ka visā valstī joprojām ir noteikta ārkārtas situācija “Covid-19” vīrusa dēļ, kurā noteiktie ierobežojumi ir jāņem vērā arī peldvietās.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI