DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Memoriālo muzeju apvienības muzeji uzsāk apmeklētāju iepriekšēju attālinātu pieteikšanos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Didzis Grodzs

No 5. jūnija Memoriālo muzeju apvienības muzeji apmeklētājiem piedāvā iepriekšējā pieraksta sistēmu, kas paredz attālinātu reģistrēšanos muzeja apmeklējumam noteiktos laikos.

Pirms Jāņa Akuratera muzeja, Andreja Upīša memoriāldzīvokļa Rīgā, Andreja Upīša memoriālmājas Skrīveros, Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzeja, Krišjāņa Barona muzeja, Raiņa muzeja “Jasmuiža”, Raiņa muzeja “Tadenava”, Raiņa un Aspazijas mājas, Raiņa un Aspazijas vasarnīcas, kā arī Ojāra Vācieša muzeja apmeklējuma interesenti aicināti veikt rezervāciju mājaslapā www.memorialiemuzeji.lv vai saitē https://mobilly.lv/muzeju-bilesu-rezervacija/#/muzeji, izvēloties piemērotāko apmeklējuma laiku. Ieejas biļete būs jāiegādājas muzejā.

Memoriālo muzeju apvienības direktore Rita Meinerte stāsta: “Kāpēc Memoriālo muzeju apvienība nolēma pievienoties Kultūras ministrijas piedāvājumam apmeklējuma rezervāciju veikt attālināti? Izvēli noteikti ietekmēja mūsu iestādes vērtības: atvērtība – strādājam personību muzejos, vietās, kur tiek godātas personības ‒ muzeja pārstāvētā personība, apmeklētājs un muzeja darbinieks; novatorisms un drosme: meklējam jaunas perspektīvas un izaicinām iedibinātas patiesības. Tikpat nozīmīgi bija pragmatiski apsvērumi: muzeji ir iekārtoti personību dzīvesvietās – mājās un dzīvokļos, nevienā no muzejiem, ievērojot muzejiem saistošo sanitāro protokolu, nevaram uzņemt vairāk par 25 apmeklētājiem vienlaikus. Rezervācija nodrošinās, ka tas, kurš savu apmeklējumu plānojis laicīgi, varēs viesoties muzejā paredzētajā laikā. Iepriekšējs apmeklējuma pieteikums nav obligāts, tomēr priekšroka būs tiem, kas vizīti pieteikuši. Ja būs jāuzgaida – piedāvāsim (izņemot K. Barona muzeju, A. Upīša memoriālo muzeju, J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzeju, kas atrodas daudzstāvu namos Rīgas centrā) uzkavēties muzeja dārzā, baudīt vasaras jaukumu un iepazīt personības dzīves vidi. Ārtelpa nav mazāk nozīmīga par iekštelpu; dažkārt tā pastāsta pat vairāk.

Apmeklējuma iepriekšēja rezervācija būs svarīga, plānojot pasākuma apmeklējumu. Ministru kabineta noteiktie ierobežojumi paredz, ka pasākumā nevar piedalīties vairāk par 25 personām. Apmeklējuma rezervācija ļaus izvairīties no sarūgtinājuma gan apmeklētājam, kuram muzeja durvis slēgtas, gan muzeja darbiniekam, kuram jāizraida ieinteresēts klients.”

Iepriekšējā pieraksta sistēmu, kas paredz attālinātu reģistrēšanos muzeja apmeklējumam, nodrošina Kultūras informācijas sistēmu centrs sadarbībā ar biļešu iepriekšpārdošanas un autostāvvietu apmaksas aplikāciju izstrādātāju SIA “Mobilly”.

Pēc muzeju atkalatvēršanas maija nogalē tajos pamazām atsākas dzejas lasījumi, lekcijas un citi pasākumi. Šobrīd Raiņa un Aspazijas vasarnīcā aplūkojama laikmetīgās mākslas izstāde “Sieviete bez īpašībām”, Raiņa un Aspazijas mājā – mākslinieces Ievas Baumgartes un mākslinieka, inženiera Jura Kļavas izstāde “Gaisma. Skatiens. Aspazija”, bet O. Vācieša muzejā eksponētas divas izstādes: Rīgas Lutera draudzes mākslinieku kopas darbu izstāde “20 pavasari” un Torņakalna attīstības biedrības un Valda Gavara fotoizstāde “Zūdošais Torņakalns”. Arī Raiņa muzejā “Jasmuiža” atklātas divas izstādes: “Ols lobs, gosti lobi” un vizuālā mākslas darbu konkursa izstāde “Zem Raiņa dzejas lietussarga”. 10. jūnijā J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzejā tiks atklāta Līvas Kaprāles personālizstāde “Pavasaris galvā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI