DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Eiropas transporta ministri norāda uz koordinētas un operatīvas rīcības nozīmi ierobežojumu mazināšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm ir svarīgi vienoties par koordinētu rīcību ierobežojumu mazināšanai pārrobežu transporta jomā un veicinātu transporta sektora atkopšanos. Vienlaikus tika secināts, ka Eiropas Savienības līmenī ir nepieciešams kopīgs darbs pie regulējuma pilnveidošanas, lai stimulētu sektora atkopšanos un izaugsmi. Šos jautājumus Eiropas Savienības transporta ministri pārrunāja 4. jūnija ES Transporta ministru padomes sēdē.

“Transporta sektors ir Eiropas ekonomikas mugurkauls, tāpēc koordinēta rīcība nozares atveseļošanā ir īpaši nozīmīga. Dalībvalstu efektīvi koordinēti, savlaicīgi un saskaņoti pasākumi, tai skaitā likumdošanā, palīdzētu atvieglot krīzes negatīvo ietekmi nozarē,” uzrunājot savus kolēģus, norādīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Ministrs arī uzsvēra nepieciešamību pēc vienotiem nosacījumiem starptautisko pasažieru pārvadājumu atsākšanā.

Ilgtspējīga transporta sektora attīstībai būtiska nozīme ir atbilstošai infrastruktūrai, t.i. alternatīvo degvielu infrastruktūras attīstība ir nozīmīgs solis šajā virzienā, tāpēc ļoti svarīgi ir nodrošināt atbilstošas finansējuma iespējas ES līmenī, t.sk. ņemot vērā valsts specifiskās vajadzības.  Autotransporta sektors ir viens no lielākajiem SEG emisiju veidotājiem. Līdz ar to īpaša uzmanība jāpievērš pasākumiem, kas mazinātu negatīvo ietekmi uz vidi un Latvija atkārtoti vērsa uzmanību uz Mobilitātes pakotnē I ietverto nosacījumu par transportlīdzekļa atgriešanās pienākumu, kas ir pretrunā Eiropas Savienības vides politikai un kam tiek gaidīts Eiropas Komisijas izvērtējums.

Diskusijās tika uzsvērta digitālās infrastruktūras nozīme, lai transporta sektorā, t.sk. Latvijā digitalizācija ļautu uzlabot pakalpojumus un ilgtermiņā samazināt izdevumus. Līdz ar to tika paustas bažas par piedāvāto finansējuma samazinājumu Eiropas Savienojuma instrumenta (CEF) digitālajā aploksnē nākamā ES Daudzgadu budžeta piedāvājumā.

Baltijas valstu transporta ministri sanāksmes gaitā atgādināja, ka Rail Baltica projektam būs nozīme ne tikai videi draudzīgu kravu un pasažieru pārvadājumos, bet arī Baltijas valstu iekļaušanai ES kopējā transporta tīklā, tāpēc adekvātam ES finansējumam ir izšķiroša nozīme tā īstenošanā.  Ministri atzīmēja Baltijas valstu vienošanos par robežu atvēršanu no š.g. 15.maija, kas Eiropas Savienības līmenī tiek minēts kā labs sadarbībās piemērs koordinētai rīcībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI