DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Vīrieti tiesās par vardarbību pret savu dzīvesbiedri un bērniem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Bauskas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu vīrieša apsūdzībā  par tīšu vidēja smaguma miesas bojājumu nodarīšanu savai dzīvesbiedrei, kā arī viņš cietsirdīgi izturējās pret saviem diviem mazgadīgajiem bērniem.

Saskaņā ar apsūdzību 2019.gada 1.decembrī apsūdzētais, atrodoties alkohola reibumā, savu bērnu klātbūtnē necenzētiem vārdiem lamājās uz savu draudzeni. Pēc tam viņš cietušajai sita ar dūrēm pa galvu un turpināja bļaut, ka viņu nositīšot. Cietušās sišanu gan pārtrauca dzīvoklī esošais ciemiņš. Sieviete apsēdās uz palodzes lai sauktu pēc palīdzības, taču apsūdzētais izgrūda viņu pa pirmā stāva logu, nodarot vidēja smaguma miesas bojājumus. Bērni redzēja, ka viņu tēvs izgrūž pa logu viņu mammu, pieskrēja pie atvērtā loga un raudādami sauca pēc mammas, tādējādi arī viņiem tika nodarītas psihiskas ciešanas.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 126.panta otrās daļas 7.punkta un 174.panta otrās daļas.

Lieta nodota Zemgales rajona tiesai (Bauskā).

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI