DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
2
2

Aicina nepiešķirt publisko finansējumu zvēraudzēšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Covid-19 krīzes ekonomiskās ietekmes mazināšanai Eiropas Savienība nākusi klajā ar pasākumiem, kas dalībvalstīm ļaus piešķirt vienreizējus maksājumus lauksaimniekiem un maziem lauksaimniecības uzņēmumiem. Biedrība “Dzīvnieku brīvība” ir vērsusies pie Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta, aicinot nepiešķirt finansiālu atbalstu zvēraudzēšanas nozarei.

“Dzīvnieku brīvība” uzskata, ka nodokļu maksātāju līdzekļus nedrīkst tērēt, lai uzturētu nerentablu un neperspektīvu nozari, kura neražo pirmās nepieciešamības preces.

“Lemjot, ko atbalstīt, būtu jāņem vērā gan nozares ekonomiskie rādītāji, gan tās  produkcijas nepieciešamība sabiedrībai,” norāda biedrības “Dzīvnieku brīvība” valdes priekšsēdētāja Katrīna Krīgere. “Kažokzvēru audzēšana ir ne vien nevajadzīga, bet arī kaitē videi, dzīvniekiem un cilvēkiem. Tāpēc mēs aicinām lēmumpieņēmējus izslēgt kažokādu industriju no iespējamo atbalsta saņēmēju loka.”

Biedrība publicējusi arī pētījumu “Zvēraudzēšana Latvijas tautsaimniecībā”, kurā analizēti zvēraudzēšanas nozares ekonomiskie rādītāji. Izpētes rezultāti parāda, ka pēdējo gadu laikā pieprasījums pēc kažokādām krities, kreditori atteikušies finansēt nozari un atsevišķi uzņēmumi Latvijā kļuvuši maksātnespējīgi jau pirms Covid-19 krīzes.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI