DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Valsts prezidents rosina iedzīvotājus baudīt Latvijas muzeju piedāvājumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Turpinot savu iniciatīvu aicināt sabiedrību apmeklēt Latvijas muzejus, šodien Valsts prezidents Egils Levits apmeklēja Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, kur apskatīja gleznotāja Ērika Apaļā personālizstādi “Ģimene”.

“Ērika Apaļā māksla ir ārkārtīgi interesanta un daudzšķautņaina – tā ir gan filosofiska, gan gleznieciska, gan semantiska. Aicinu iedzīvotājus šajā īpašajā laikā, kad mūsu dzīves ritms ir nedaudz pieklusis, atnākt uz Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un iepazīt oriģinālo latviešu jaunās paaudzes gleznotāju,” pēc izstādes apskatīšanas atzina Valsts prezidents.

Sarunā ar gleznotāju Ēriku Apaļo un muzeja direktori Māru Lāci tika pārrunāta gan muzeja vēsture un ar to saistītās latviešu izcilās personības, gan mākslas filosofiskā nozīme, gan mākslīgā intelekta ienākšana mākslas nozarē.

Noslēgumā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce pateicās Valsts prezidentam par muzeja apmeklējumu, kas nejauši izraudzīts īpašā dienā – 29. maijā aprit gads, kopš Saeima apstiprināja Egilu Levitu Valsts prezidenta amatā. “Paldies Jums par drošības sajūtu un spēku,” teica M. Lāce.

Ērika Apaļā personālizstāde “Ģimene” apskatāma Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā vēl tikai pāris dienas – līdz svētdienai, 31. maijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI