DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs pateicas Francijas vēstniecei par ieguldījumu Latvijas un Francijas attiecību attīstīšanā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 25. maijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar Francijas vēstnieci Odili Supizonu (Odile Soupison), kura pie valsts sekretāra ieradās atvadu vizītē, beidzot pildīt vēstnieces pienākumus Latvijā.

A. Pelšs pauda augstu novērtējumu vēstnieces personiskajam ieguldījumam Latvijas un Francijas divpusējo attiecību stiprināšanā. Puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Francijas ļoti labo un konstruktīvo sadarbību, veiksmīgi ieviešot Latvijas – Francijas Politiskās deklarācijas rīcības plānu 2018. – 2022. gadam.

Vēstnieces kadences laikā notikušas vairākas Latvijas un Francijas amatpersonu vizītes, kuru īstenošanā O. Supizona aktīvi iesaistījās. Centrālais kultūras un mākslas, kā arī publiskās diplomātijas notikums Francijā bija Baltijas simbolisma izstāde “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā” Orsē muzejā, kuru 2018. gada 9. aprīlī atklāja Francijas un Baltijas valstu prezidenti. Tā bija vēsturiska vizīte ar lielu simbolisku nozīmi.

Valsts sekretārs atzīmēja Francijas būtisko ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā un atzinīgi novērtēja ikgadējās Francijas un Baltijas valstu konsultāciju drošības un ES jautājumos.

O. Supizona pateicās par Latvijas valsts un tās dienestu sniegto atbalstu un lielisko sadarbību.

Francijas vēstniece Latvijā tika akreditēta 2016. gada 22. oktobrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI