DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde veic kontrolpirkumus veikalos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus un Kuldīgas amatpersonas apsekoja vairākas tirdzniecības vietas ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot alkoholiskos, enerģijas dzērienus un tabakas izstrādājumus nepilngadīgajām personām.

Kopumā tika pārbaudītas 16 tirdzniecības vietas, 12 – Saldus un Brocēnu  novados un 4 tirdzniecības vietas Kuldīgas un Skrundas novados. Pārkāpumi tika konstatēti kopumā trīs veikalos.  Divi pārkāpumi tika konstatēti Kuldīgas un Skrundas novados, kur nepilngadīgajiem tika pārdoti alkoholiskie dzērieni – alus, savukārt viens pārkāpums tika konstatēts Saldus novadā, kur nepilngadīgajam tika pārdots enerģijas dzēriens. Pārējos 13 veikalos pārdevējas pārliecinājās par jaunieša vecumu, kā rezultātā pirkums nenotika. Visos gadījumos, kur konstatēti pārkāpumi, ir uzsāktas administratīvās lietvedības.

Atgādinām, ka saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai elektronisko smēķēšanas ierīču uzpildes tvertņu pārdošanu nepilngadīgajiem, uzliek naudas sodu pārdevējam no 280 līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām — no 700 līdz 1400 eiro. Savukārt par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem uzliek naudas sodu pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām — no 350 līdz 700 eiro. Savukārt par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem uzliek naudas sodu pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām — no 350 līdz 700 eiro.

Tāpat arī vēlamies atkārtoti atgādināt, ka pārdevējiem un veikalu vadītājiem ir tiesības pieprasīt personu uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, lai pārliecinātos par tās vecumu un personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu neatkarīgi no tā, vai pārdevējs to ir pieprasījis. Aicinām pārdevējus būt godprātīgiem un arī šaubu gadījumā pārbaudīt, vai persona ir pilngadīga.

Šādas pārbaudes tiek rīkotas regulāri un tiks rīkotas arī turpmāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI