DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 13 ugunsgrēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21. maija plkst. 6.30 līdz 22. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, četros gadījumos – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, šķūnis, elektriskā plītiņa, piededzis ēdiens, mēbeles dzīvoklī, dārza māja, meža zemsedze, pirts.

VUGD aicina laikus parūpēties par skursteņu tīrīšanu un apkures ierīču pārbaudi! Ņemot vērā drēgnos laikapstākļus, daudzviet māju apsildīšanai tiek izmantotas krāsnis. Šķiet, ka apkures sezona ir ieilgusi, tomēr aicinām iedzīvotājus laikus sākt gatavoties nākamai apkures sezonai! Neatlieciet skursteņa tīrīšanu un apkures iekārtu un ierīču pārbaudi uz rudeni! Savlaicīgi paaiciniet skursteņslaucītājus, lai iztīrītu ar sodrējiem aizaugušos skursteņus! Privātmājās to var paveikt arī pašu spēkiem, ja saimnieks prot iztīrīt skursteni.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Jelgavā, kur daudzstāvu namam bija atdalījusies daļa no balkona. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja nolūzušo balkona daļu un novērsa apdraudējumu. Cietušo notikumā nav. Savukārt saistībā ar vēja brāzmu radītiem postījumiem, vakar VUGD saņēma 15 izsaukumus, no kuriem 13 bija saistīti ar nolūzušu koku un zaru novākšanas nepieciešamību, bet divos gadījumos Rīgā tika novērts bojātu konstrukciju apdraudējums – tika novākts balkona apšuvuma gabals un fasādes apdares detaļa.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Balvos no daudzstāvu mājas pagraba iznesa tur iekļuvušu zalkti un palaida brīvībā meža masīvā, Bauskā atbrīvoja un nodeva saimniekam mājas sesku, kas bija iestrēdzis automašīnas motora nodalījuma, Jūrmalā atbrīvoja suni, kura ķēde bija sapinusies metāla žogā, bet Rīgā trīs gadījumos nocēla no koka kaķus, kas saviem spēkiem nespēja tik lejā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI