DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs reģionālajā vizītē apmeklēs Skrundu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 22. maijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks dosies reģionālajā vizītē Skrundas novadā, lai tiktos ar pašvaldības pārstāvjiem, kā arī apmeklētu poligonu “Mežaine”.

Skrundas vidusskolā plkst. 10 A. Pabriks tiksies ar Skrundas novada priekšsēdētāju Loretu Robežnieci, pašvaldības izglītības nodaļas vadītāju Ingu Flugrāti un vidusskolas direktoru Aināru Zankovski, lai apspriestu pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas izveidi Rudbāržu muižā.

Pēc tam aizsardzības ministrs apmeklēs poligonu “Mežaine”, lai tiktos ar Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes komandieri pulkvedi Andri Riekstu un pārrunātu ar poligona attīstību saistītus jautājumus.

Kā ziņots, 2019. gada rudenī Aizsardzības ministrija nāca klajā ar ierosinājumu Skrundas novada Rudbāržu muižā veidot pulkveža O. Kalpaka profesionālo vidusskolu, kurā jaunieši varētu iestāties pēc 9.klases, lai papildu vidusskolas tēmām apgūtu militārās zināšanas un iegūtu Jaunākā militārā vadītāja profesiju.

Rudbārži tika izvēlēti, jo Skrundas tuvumā atrodas poligons “Mežaine”, kurā varētu notikt skolas audzēkņu apmācības. Tāpat šīs vietas izvēlei ir simboliska nozīme, jo no Rudbāržu muižas 1919. gada 3. martā sākās Latvijas atbrīvošana pulkveža O. Kalpaka vadībā. 

Plānots, ka jaunā pulkveža O. Kalpaka profesionālajā vidusskolā pirmā nokomplektētā klase mācības varētu uzsākt 2021. gada septembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI