DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU jaunajā akadēmiskajā gadā piedāvās jaunas studiju programmas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) jaunajā 2020./2021. akadēmiskajā gadā piedāvās jaunas studiju programmas vides inženierzinātnē, kiberdrošībā un dizaina inženierijā. Jauno studentu uzņemšana RTU sāksies 13. jūlijā, un šogad īpašais jauninājums – reflektantiem, kuri ir ieguvuši drošu elektronisko parakstu, RTU visu uzņemšanas procesu, sākot no dokumentu iesniegšanas un beidzot ar studiju līgumu parakstīšanu, nodrošinās elektroniski. Tie, kuri nevarēs elektroniski apstiprināt savu pieteikumu studijām, dokumentus varēs iesniegt RTU uzņemšanas punktā Ķīpsalā.

Akadēmisko maģistra studiju programmu «Kiberdrošības inženierija» varēs apgūt tikai angļu valodā RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē. Šī programma veidota, lai sagatavotu speciālistus kiberdrošībā, kas kļūst arvien aktuālāka, jo pieaug uzkrājamo datu apjoms informācijas sistēmās, tāpēc ir nepieciešami efektīvi kiberaizsardzības risinājumi, taču kvalificētu kiberdošības speciālistu trūkst. Programmas absolventi spēs veidot kiberdrošības politiku un proaktīvi īstenot kiberdrošības pasākumus.

RTU Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts piedāvās akadēmisko programmu «Vides inženierija» bakalaura, maģistra un doktora līmenī. Bakalaura programmas absolventi iegūs izpratni par vides tehnoloģijām un to attīstību un spēs piedalīties to ieviešanā. Maģistrantūrā tiks piedāvātas divas specializācijas – vides inženierija un bioekonomika. Programmas absolventi spēs izstrādāt vietējiem apstākļiem piemērotas un tautsaimniecību stimulējošas vides un klimata tehnoloģijas, kā arī iegūs zināšanas, kā no dabas resursiem iegūt videi un klimatam draudzīgus produktus ar augstu pievienoto vērtību.

Savukārt starpdisciplinārā profesionālā maģistra studiju programma «Dizaina inženierija» piedāvās specializāciju divos virzienos – dizainā, kā arī apģērbu un  tekstila tehnoloģijā. Dizaina specializācijas absolventi spēs radīt jaunus produktus, vadīt un pārraudzīt dizaina projektu izstrādi un prognozēt nozares attīstības virzienus, kā arī integrēt dažādu jomu zināšanas, tehnoloģijas un metodes dizaina risinājumu izstrādē. Savukārt apģērbu un tekstila tehnologi spēs plānot, organizēt un vadīt produkta ražošanas procesus, uzskaiti un loģistiku,  ieviest jaunas tehnoloģisko procesu metodes apģērbu un tekstila nozarē.

Lai vienkāršotu iestāšanās procesu, RTU reflektantiem šogad pirmoreiz vēsturē piedāvā visas ar uzņemšanu saistītās formalitātes kārtot elektroniski. Tam nepieciešams iegūt drošu elektronisko parakstu, ko var paveikt attālināti, tāpēc RTU aicina topošos reflektantus jau laikus iegūt elektronisko parakstu, jo tas atvieglos formalitāšu kārtošanu, studējot RTU.

Studiju programmas RTU izstrādā ar Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.2.1.0/18/A/013 «Rīgas Tehniskās universitātes studiju programmu fragmentācijas samazināšana un resursu koplietošanas stiprināšana» atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI