DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkos cieta viens cilvēks un viens – izglābts

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19. maija plkst. 6.30 līdz 20. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumu – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar  plkst. 12.49 VUGD saņēma izsaukumu Rucavas novadā, kur no dzīvojamās mājas cēlas liesmas un dūmi. Notikuma vietā ar atklātu liesmu dega divstāvu koka dzīvojamā māja kopumā 200m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 17.00 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 10.02 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no divstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā kāpņu telpā deg starpstāvu pārsegums un sadzīves mantas kopumā 10m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēkus, bet pirms VUGD ierašanas no ēkas bija evakuējušies astoņi cilvēki. Notikumā cietušo nav. Plkst. 11.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrovelosipēds, divstāvu saimniecības ēka, sadzīves mantas, elektroinstalācijas vadi, vieglā automašīna, sabiedriskas ēkas vārti, kravas automašīna ar granulām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI