DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Notiesā personu par naudas piesavināšanos lielā apmērā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, piedaloties Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokuroram, atzina par vainīgu vīrieti par gandrīz 9000 EUR piesavināšanos. Turklāt tiesa pieņēma lietā blakus lēmumu par liecinieka iespējamo kriminālatbildību, par apzināti nepatiesu liecību sniegšanu kriminālprocesa ietvaros.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis, būdams zvērināts advokāts, 2007. gada aprīlī no cietušās personas pieņēma atbildīgā glabāšanā naudu 10 000 EUR apmērā, par to sastādot paraksta zīmi. Kad cietusī persona vērsās pie apsūdzētā ar pieprasījumu atgriezt viņam glabāšanā nodoto naudu pilnā apmērā, apsūdzētais uz cietušās bankas kontu pārskaitīja 1070 EUR. Pēc atkārtotiem pieprasījumiem atgriezt atlikušo glabāšanā nodoto naudu, apsūdzētais tīši, prettiesiski, mantkārīgu motīvu vadīts, pretēji uzticētajam mērķim, nolēma viņam glabāšanā nodoto naudu paturēt sev, iegūstot to savā nelikumīgā valdījumā.

Persona tikai atzīta par vainīgu pēc Krimināllikuma 179. panta trešās daļas (redakcijā, kas bija spēkā uz noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdi) par piesavināšanos lielā apmērā un sodīta ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, sodu nosakot nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI