DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Kriminālvajāšanai nodots kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām alkohola ietekmē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs pabeidzis izmeklēšanu kriminālprocesā par noziedzīga nodarījuma  pret satiksmes drošību izdarīšanu un rosina sākt kriminālvajāšanu pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta bijušo amatpersonu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka amatpersona vadījusi transportlīdzekli, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, kā arī bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, tādējādi izdarot noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 262. panta pirmajā daļā.

Kopumā Iekšējās drošības birojs savas darbības laikā ir izmeklējis 48 kriminālprocesus par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību, kuros iesaistītas iekšlietu nozares amatpersonas vai darbinieki. Šogad uzsākti četri kriminālprocesi, bet 2019. gadā izmeklēšana veikta deviņos kriminālprocesos par noziedzīgiem nodarījumiem satiksmes drošībā – vismaz septiņos gadījumos cietušie guva miesas bojājumus un traumas, bet vienā no gadījumiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpuma rezultātā iestājās cietušā nāve.

Daļa noziedzīgu nodarījumu pret satiksmes drošību saistīta ar amatpersonu atrašanos alkohola reibuma stāvoklī. “Nav pieļaujama šāda amatpersonu rīcība, pakļaujot riskam gan sevi, gan pārējos ceļu satiksmes dalībniekus,” uzsver Iekšējās drošības biroja priekšnieks V. Mūrnieks, papildinot, ka “amatpersonām, kuru pienākums ir ikdienā rūpēties par iedzīvotāju drošību un sabiedrisko kārtību, ar savu rīcību jārāda piemērs pārējiem.”

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs sācis savu darbību 2015. gada nogalē, un tā uzdevums ir atklāt, novērst un izmeklēt Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu (izņemot Valsts drošības dienesta) amatpersonu un darbinieku izdarītos noziedzīgos nodarījumus, tādējādi vairojot sabiedrības uzticību valsts pārvaldei un uzlabojot sabiedrisko drošību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI