DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID Nodokļu un muitas policija atklāj 8 miljonus kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas šā gada maijā, veicot muitas kontroli Rīgas brīvostā, jūras konteinerā atklāja apmēram astoņus miljonus cigarešu bez akcīzes nodokļa markām.

2020. gada maijā, pārbaudot informāciju par iespējamu cigarešu kontrabandu, tika aizturēts jūras konteiners no Vjetnamas. Tā muitas kontroles laikā tika atklāts, ka aiz koksnes granulām atrodas 800 kastes (aptuveni astoņi miljoni gab.) ”NZ 10” markas cigarešu bez akcīzes nodokļa markām.

Valstij novērsti iespējamie zaudējumi vairāk nekā miljons eiro apmērā.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļā[1] paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par kontrabandu lielā apmērā.

1190.pants Kontrabanda

(3) Par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa, vai par kontrabandu, ja tā izdarīta lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz vienpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI