DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs pauž atbalstu vienotai ES nostājai Tuvo Austrumu Miera procesā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 15.maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās neformālajā Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes videokonferencē. Sanāksmē tika pārrunāts Tuvo Austrumu miera process (TAMP) un COVID-19 starptautiskā ietekme uz ES Dienvidu kaimiņiem un partneriem Tuvajos Austrumos.

Diskusijā par Tuvo Austrumu miera procesu E.Rinkēvičs uzsvēra, ka ASV piedāvātais miera plāns nav guvis plašu atbalstu. Jebkāda vienpusēja Izraēlas rīcība, it īpaši Rietumkrasta teritoriju aneksija, būtu starptautisko tiesību pārkāpums. Ministrs pauda, ka ES ir jāieņem vienota un spēcīga nostāja, tostarp sadarbojoties gan ar Izraēlu, gan ar Palestīnu.

Ārlietu ministrs pauda, ka cīņa pret COVID-19 ir visas pasaules valstu kopīgs izaicinājums, kā arī tikai viena no daudzajām problēmām (līdz ar migrāciju, terorismu u.c.) ar ko saskaras ES dienvidu kaimiņi. Tāpēc krīzes pārvarēšanai solidaritāte ir īpaši nozīmīga un Latvija atbalsta visas ES uzsāktās iniciatīvas ES dienvidu kaimiņu atbalstam. Ministrs norādīja, ka ir jāpievērš lielāka uzmanība dezinformācijas jautājumam, kā arī ES tēla uzlabošanai, vairāk stāstot un informējot par ES sniegto atbalstu reģionam. 

ES Ārlietu padomes videokonferencē kopīgi no Rīgas piedalījās visu trīs Baltijas valstu ārlietu ministri pēc Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iekšējo robežu atvēršanas saviem pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem sākot no 15. maija. Latvijas ārlietu ministrs pauda gandarījumu, ka ir iespēja piedalīties Ārlietu padomes video sanāksmē kopā ar pārējo Baltijas valstu kolēģiem.

Visi trīs Baltijas valstu ārlietu ministri aicināja lielāku uzmanību pievērst arī ES Austrumu kaimiņiem, tostarp rīkojot plaša formāta ES un Austrumu partnerības valstu samitu, kā tas ir plānots iepriekš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI