DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Cūkmens aicina nemēslot, dodoties dabā!

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Mežs šogad sastapis tik daudz apmeklētāju, kuri dodas smelties iedvesmu, spēkus un pavadīt laiku ārpus mājām, kā sen nav bijis. Pilsētu ielas tukšas – visi min vēl nezināmas takas Latvijas mežos un bauda skaisto dabu. Ir ļoti nepatīkami, kad, piemēram, apsēžoties atpūtas vietā uz soliņa vai sūnās, turpat netālu pamani izmestus atkritumus – pudeles, maisus, konfekšu papīrus un vēl daudz ko citu. Tiem mežā nav vietas,” pārliecināts tīru mežu aizstāvis Cūkmens, sagaidot Lielo talku, kas visā Latvijas teritorijā notiks jau rīt, 16. maijā.

Cūkmens aicina ikvienu būt atbildīgam par savu rīcību un nemēslot, kā arī ievērot noteiktos piesardzības pasākumus ārkārtējās situācijas laikā, dodoties sakopt cūcības divvientulībā pašam ar sevi, savu ģimeni vai mazā lokā, ievērojot 2 metru distanci.

Arvien biežāk AS “Latvijas valsts meži” (LVM) darbinieki mežā atrod dažādus atkritumus, to apjoms pērn būtiski pieaudzis salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Pērn savākti teju 2 tūkstoši kubikmetru atkritumu, kas ir lielākais savākto atkritumu apjoms pēdējo 10 gadu laikā.

Tīru mežu aizstāvis Cūkmens uzsver: “Latvijas valsts mežos talka nav vienu dienu gadā. Mēs talkojam katru dienu. Līdzekļus, ko tērējam, lai savāktu un izvestu no meža to, kam tur nav vietas, labāk ieguldītu jaunu atpūtas vietu izveidē un atjaunošanā. Priecājos, ka aizvien vairāk cilvēku, dodoties dabā, ņem līdzi maisiņus un no meža prom aiznes ne tikai savus atkritumus, bet arī citu, bezatbildīgu atpūtnieku atstāto”.

LVM ir ilggadējs Lielās Talkas partneris. Šogad talka notiks jau 13. gadu, liekot šoreiz lielāku uzsvaru uz solo, duo un ģimenes talkām. Plānotas gan atkritumu vākšanas, gan labiekārtošanas talkas. “Arī ārkārtējās situācijas laikā spējam saglabāt optimismu. Man ir prieks, ka cilvēki izrāda aktivitāti un gatavību doties dabā un sakopt savu apkārni. Latvija ir vienīgā valsts, kura ārkārtējas situācijas apstākļos ir gatava rūpēties ne vien par savu veselību, bet arī par apkārtējo vidi. Tieši šādu attieksmi mēs varam saukt par patiesu ilgtspējības izpratni. Neaizmirsīsim, ka ir svarīgi rūpēties par savu drošību un, neskatoties uz to, ka atļauta pulcēšanās lielākā cilvēku skatā, 2 metru distance ir jāievēro joprojām!,” uzsver “Lielā Talka” vadītāja Vita Jaunzeme.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI