DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

VNĪ padomei nekavējoties jāvērtē par FM ēkas jumta nomaiņas projekta atbildīgo personu rīcību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 14. maijā, VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) kapitāldaļu turētājs – Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre uzdevusi VNĪ padomei nekavējoties izvērtēt par attīstības projektu uzraudzību atbildīgo personu – valdes locekļa un citu darbinieku rīcību un atbildību par iespējamu darba drošības normu neievērošanu, veicot FM ēkas jumta nomaiņas darbus.

Tas darīts, ņemot vērā publiski vairākkārt, tai skaitā šodien, izskanējušo informāciju par iespējamiem darba drošības pārkāpumiem, īstenojot attīstības projektu “Jumta, logu, pagalma pārseguma un ieejas mezgla atjaunošana Smilšu ielā 1, Rīgā”, kā arī saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 107. panta pirmo daļu.

FM jau vairākkārt ir norādījusi, ka, veicot būvdarbus, darba drošības pasākumu ignorēšana un neievērošana nav pieļaujama.

Padomei ir steidzami jāizvērtē VNĪ amatpersonu un darbinieku atbildība par darba drošības normu neievērošanu, veicot FM ēkas jumta nomaiņas darbus. VNĪ ir jāpastiprina kontrole par īstenoto projektu darba drošības ievērošanu.

Tāpat ir uzdots par iespējamiem darba drošības pārkāpumiem nekavējoties vērsties Valsts darba drošības inspekcijā un citos atbildīgajos dienestos par normatīvajos aktos paredzēto rīcību, atbilstoši pielietojot līgumā paredzētās soda sankcijas saistībā ar fiksēto iespējamo pārkāpumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI