DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK pilnveido dialogu ar Latvijas kapitāla tirgus dalībniekiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pilnveido dialogu ar Latvijas kapitāla tirgus dalībniekiem, uzklausot kapitāla tirgus dalībnieku redzējumu par līdzšinējo pieredzi, attīstības plāniem, normatīvā regulējuma ietvaru un citiem kapitāla tirgus aspektiem, vienlaikus aicinot kapitāla tirgus dalībniekus sniegt savus priekšlikumus Latvijas kapitāla tirgus stiprināšanai un attīstībai.

FKTK padomes un ekspertu tikšanās ar kapitāla tirgus dalībniekiem uzsāktas šodien, 2020. gada 13. maijā un noritēs līdz šīs vasaras vidum, pēc tam tiks apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi turpmākajām nepieciešamajām darbībām Latvijas kapitāla tirgus attīstībai.

FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile uzsver: Salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, šobrīd Latvijā ir maz attīstīts kapitāla tirgus. Par to liecina, piemēram, salīdzinoši zemā tirgus kapitalizācija pret ikgadējo iekšzemes kopproduktu. Lai apzinātu tirgū esošo problemātiku un to risinātu, FKTK aicinājusi nozares ekspertus sniegt savu redzējumu par iespējām kapitāla tirgus attīstībai, daloties savās atziņās par kapitāla tirgu Latvijā, tā izaicinājumiem un iespējamajiem attīstības scenārijiem. Mums ir svarīgi sadzirdēt konkrētus ieteikumus, kas būtu ieviešami kapitāla tirgus attīstības jomā, veicinot regulēta tirgus kā kapitāla piesaistes avota popularitāti un pilnveidotu piekļuvi regulētam tirgum gan uzņēmējiem, gan ieguldītājiem.”

Viens no FKTK darbības mērķiem ir attīstīt finanšu un kapitāla tirgu. Attīstīts kapitāla tirgus veicina vietējo un ārvalstu investīciju ieplūšanu Latvijā, paver plašas iespējas vietējiem un ārvalstu uzņēmējiem piesaistīt finanšu resursus, kā arī investoriem dod iespēju ieguldīt to finanšu resursus Latvijas tautsaimniecības attīstībā.



Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI