DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2020
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksme” uzsāk atlaides atjaunošanu braukšanai sabiedriskajā transportā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksme” informē, ka atsevišķām pasažieru kategorijām, kurām Rīgas domes pagaidu administrācija 13. maijā uz ārkārtējās situācijas laiku atjaunojusi atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā, atlaides saņēmēja statuss e-talonā tiks atjaunots automātiski. Braukšanas maksas atvieglojumu atjaunošana jau ir uzsākta un tā notiks pakāpeniski.  Savukārt 9. un 12. klases skolēni, kuriem jādodas uz konsultācijām un eksāmeniem, no 18. maija līdz mācību gada beigām sabiedriskajā transportā darba dienās varēs pārvietoties braucienu nereģistrējot, bet uzrādot kontrolierim derīgu Skolēna e karti vai apliecību.

Rīgas domes pagaidu administrācija atlaides atjaunojusi sekojošām pasažieru kategorijām:

  • Rīgas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu, interešu izglītības iestāžu, pirmsskolas izglītības iestāžu, profesionālās ievirzes sporta skolu, mūzikas un mākslas skolu tehniskiem darbiniekiem, kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas;
  • Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā reģistrēto profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmās profesionālās izglītības iestādēs klātienē izglītojamiem un Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušiem ārpus Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas reģistrēto profesionālās pamatizglītības, arodizglītības un profesionālās vidējās izglītības programmās profesionālās izglītības iestādēs klātienē izglītojamiem;
  • Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušām personām ar III invaliditātes grupu;
  • Rīgas pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimeņu (ģimenes atbalsta) reģistrā reģistrētam daudzbērnu ģimenes vecākam, kurš aprūpē trīs līdz piecus bērnus;
  • Rīgas pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimeņu (ģimenes atbalsta) reģistrā reģistrētam daudzbērnu ģimenes vecākam, kurš aprūpē sešus vai vairāk bērnus;
  • 9. un 12. klašu izglītojamie, kuriem jādodas uz konsultācijām un eksāmeniem, no 18. maija līdz mācību gada beigām darba dienās varēs pārvietoties sabiedriskajā transportā, braucienu nereģistrējot, bet uzrādot kontrolierim derīgu Skolēna e-karti vai apliecību.

Personām, kurām minētie atvieglojumi bija spēkā līdz atcelšanas brīdim, sabiedriskā transporta braukšanas maksas atvieglojumi tiks atjaunoti automātiski, taču tiem, kuriem šāds statuss nebija, ir jādodas uz kādu no “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem.

Atlaides tiek atjaunotas pakāpeniski, lai maksimāli mazinātu drūzmēšanās risku sabiedriskajā transportā. Tāpat “Rīgas satiksme” atgādina, ka, pārvietojoties sabiedriskajā transportā, jāizvērtē katra brauciena nepieciešamība. Ja, tomēr nav citas alternatīvas, tad izmantojot tramvaju, trolejbusu vai autobusu jālieto mutes un deguna aizsegs.

“Rīgas satiksme” atgādina, ka Rīgas domes pagaidu administrācija atlaides līdzšinējā apjomā ir saglabājusi personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērniem, valsts un pašvaldības policijas darbiniekiem, kā arī pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem. Savukārt, veselības aprūpes un sociāliem darbiniekiem ārkārtējās situācijas laikā braukšanas sabiedriskajā transportā ir bez maksas.

Pārējās pasažieru grupas - studenti, pensionāri, ČAES seku likvidētāji, personas, kas vecākas par 75 gadiem, u.c. – izmantot sabiedrisko transportu var tikai ar biļeti par pilnu cenu.

Braukšanas biļetes par pilnu cenu var iegādāties iepriekš pārdošanā gan uz ielas izvietotajos biļešu automātos, gan vairāk nekā 400 tirdzniecības vietās Rīgā. Biļešu iegādei pasažieri var izmantot jau esošos e-talonus – personalizētos, nepersonalizētos, Rīdzinieka kartes un Skolēna e kartes. Biļešu tirdzniecības vietas skatīt šeit: https://www.rigassatiksme.lv/lv/biletes/bilesu-tirdzniecibas-vietas/tirdzniecibas-vietas/

“Rīgas satiksme” atgādina, ka, lai pasargātu sabiedriskā transportlīdzekļu vadītājus no inficēšanās riska, biļetes sabiedriskā transportlīdzeklī vadītājs nepārdod.

Jautājumu gadījumā, kuri saistīti ar atlaides saņēmēja statusu piešķiršanu vai e-talonu saņemšanu, aicinām vērsties “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centros: Brīvības ielā 191, Brīvības gatvē 384b, Kurzemes prospektā 137, Prāgas ielā 1, Spīķeru ielā 1 un Brīvības ielā 49/53.

Saziņai ar «Rīgas satiksmi» aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtiet e-pastu uz info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmatojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu «Sazinies ar mums», kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI