DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Liepājniecei tiek noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par apzinātu nepamatotu izsaukumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušās nedēļas beigās operatīvie dienesti Liepājā devās uz izsaukumu, kur jātiek iekšā dzīvoklī pie bezsamaņā esoša cilvēka. Par laimi, dzīvokļa iemītniekam veselības problēmas nebija, durvis viņš atvēra pats un bija pārsteigts par operatīvo dienestu klātbūtni viņa mājvietā. Tika noskaidrota zvana veicēja un viņai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par apzinātu nepamatotu izsaukumu.

Aizvadītajā nedēļā, 8.maijā Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Liepājā, Zirņu ielā, kādā adresē ir nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, uzlaužot durvis, jo aiz tām, dzīvoklī, atrodas persona bezpalīdzības stāvoklī. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa darbinieki ieradās adresē, kur operatīvajiem dienestiem durvis atvēra vesels cilvēks, kuram palīdzība nebija nepieciešama, līdz ar to izsaukumam nav bijis pamata.

Zvana veicēja, kura pati nedzīvo minētajā adresē, tika sastapta netālu no tās un konstatēts, ka viņa, būdama alkohola reibumā, veikusi zvanu operatīvajiem dienestiem, ko pati arī atzīst. Sievietes izelpā konstatētas 3,27 promiles alkohola.

Viņa jau iepriekš vairākkārt ir nonākusi policijas redzeslokā un par šo pārkāpumu viņai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu apzināti nepamatotu izsaukšanu, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 140 eiro. Materiāls pēc piekritības tiks nosūtīts Liepājas pilsētas domes administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI