DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un sabiedriskajā transportā lietot sejas aizsegus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pašvaldība atgādina, ka, atbilstoši valdības lēmumam un Satiksmes ministrijas rīkojumam, turpmāk  sabiedriskajā transportā jālieto mutes un deguna aizsegs.

Diemžēl novērojumi liecina, ka šodien liela daļa iedzīvotāju ignorē šo prasību, tādā veidā apdraudot gan sevi, gan līdzcilvēkus. Pašvaldība aicina iedzīvotājus ārkārtas situācijas laikā rīkoties atbildīgi un lietot aizsardzības līdzekļus pārvietojoties sabiedriskajā transportā!

Atgādinām, ka šāds rīkojums izdots, lai pēc iespējas mazinātu “Covid-19” izplatības riskus. Mutes un deguna aizsegs jālieto gan tramvajos, gan trolejbusos, gan autobusos. Brauciena laikā muti un degunu var aizsegt ar respiratoru, masku, šalli vai lakatu.

Lai informētu un atgādinātu pasažieriem jauno kārtību, sabiedriskajā transportā ir izvietoti balss paziņojumi latviešu, krievu, kā arī angļu valodās. Par jauno kārtību atgādina arī kontrolieri. Gadījumā, ja kāds pasažieris brauciena laikā nebūs aizsedzis muti un degunu, kontrolieri to lūgs izdarīt. Tāpat informācija jau  izvietota sabiedriskā transporta monitoros: https://youtu.be/vmbCa1jSk1g

Lai mazinātu “COVID-19” izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja nav citas alternatīvas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI