DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID Nodokļu un muitas policija uzsāk kriminālprocesu par “aplokšņu algu” izmaksu stikla apstrādes uzņēmumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada maijā ir uzsākusi kriminālprocesu par “aplokšņu algu” izmaksu stikla apstrādes uzņēmumā. Trīs personas atzītas par aizdomās turētām.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veica septiņas kratīšanas Rīgas rajonā kriminālprocesā iesaistītā uzņēmuma telpās, personu dzīves vietās un transportlīdzekļos. Kratīšanu laikā tika atrasta un izņemta skaidra nauda vairāk kā 18 000 euro apmērā, 513 gab. ieroču patronas, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka uzņēmums no 2019.gada līdz šim brīdim grāmatvedības reģistros nav uzrādījis darba samaksu un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu apmēram 30 darbiniekiem ir neoficiāli izmaksājis skaidrā naudā.

Valstij nodarītā zaudējuma apmērs nenomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un  valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veidā tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 217.1 pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

Trīs personas ir atzītas par aizdomās turētām un tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Valsts ieņēmumu dienests norāda, ka cīņa ar “aplokšņu algām” ir viena no šā gada prioritātēm.

cid:image002.jpg@01D5C6DF.28307A50#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI