DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Sabiedroto gaisa kuģi atkārtoti veic stratēģisko bumbvedēju treniņlidojumu gaisa telpā virs Baltijas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 11. maijā,  ASV Gaisa spēku gaisa kuģis B-1B “Lancer” no Elsvortas Gaisa spēku bāzes, Dienviddakotā, ASV, veica otro tālas darbības stratēģisko bumbvedēju treniņlidojumu gaisa telpā virs Baltijas.

Savukārt Karalisko Gaisa spēku degvielas uzpildes lidmašīna “KC-135” no Mildenholas, Lielbritānijā veica gaisa kuģa B-1 degvielas uzpildi gaisā.

Treniņlidojuma laikā ASV gaisa kuģis  trenēja sadarbību un savietojamību ar Dānijas Gaisa spēku gaisa kuģiem “F-16”, šķērsojot Borholma salu Dānijā un Polijas Gaisa spēku gaisa kuģiem “F-16” un “MiG-29”, šķērsojot Varšavu Polijā, kā arī Latvijas un Lietuvas  gaisa telpu.

Sabiedroto Gaisa spēku stratēģisko bumbvedēju treniņlidojumi apliecina sabiedroto Gaisa spēku savietojamību un apņemšanos sniegt ieguldījumu globālās drošības un stabilitātes nodrošinašanā.

Gaisa kuģi B-1 “Lancer” spēj ātri piegādāt  konvencionālos ieročus cīņai pret jebkuru pretinieku  jebkurā pasaules vietā jebkurā laikā.

Iepriekš šāds treniņlidojums Eiropā veikts šā gada 5. maijā, kā arī 2018. gada novembrī NATO militāro mācību  “Trident Juncture” laikā.

Papildu informācija pieejama šeit: https://bit.ly/35OvDUM.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI