DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM jau atjaunojusi 85 % mežu no šopavasar plānotā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM publicitātes attēls

Šogad meža stādīšana AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajā teritorijā tika uzsākta neierasti agri – jau februārī, jo gaisa temperatūra bija siltāka par klimatisko normu. Pašlaik valsts mežos iestādīts jau 85 % apmērā no 2020. gadā paredzētā, Dienvidlatgales reģionā stādīšanas darbus plānots pabeigt jau šonedēļ.

“Pirmās prognozes, ka meža stādīšanas darbi sekmīgi  turpināsies jau no februāra, tomēr nepiepildījās. Aukstās naktis un samērā mazais saules daudzums dienā ieviesa savas korekcijas,” skaidro LVM mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde.

Stabilu stādīšanas sezonu LVM sāka aprīļa sākumā, ik nedēļu iestādot vairāk nekā 1400 ha jauna meža. Pašreiz iestādīti vairāk nekā 8440 ha meža, kas veido 85 % no 2020. gadā paredzētā apjoma. Tik sekmīga un raita meža stādīšanas pavasara sezona iespējama pateicoties laikapstākļiem un darbinieku pieejamībai.

“Atjaunot mežu – tas ir vairāk par stādīšanu. Tas ir darbs, ko ieguldām nākotnei. Vietā, kur pats esmu stādījis kokus, zinu, ka atbraucot te pēc daudziem gadiem, redzēšu kvalitatīvu jaunaudzi un augstvērtīgu mežu. Tas ir lepnums – zināt, ka tas ir manu roku darbs un mans ieguldījums,” pārliecināts LVM mežkopības darbu veicējs Igors Paramonovs.

Meža atjaunošanas un kopšanas darbs tiek uzticēts zinošiem un atbildīgiem pakalpojumu sniedzējiem. LVM nodrošina darbu mežā visos Latvijas reģionos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI