DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts pārvaldes komisijā pārrunās Rīgas domes pagaidu administrācijas darbu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 13.maijā, attālinātā komisijas sēdē pārrunās Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas darbību.

“Šogad februārī Saeima pieņēma likumu, ar kuru tika atlaista Rīgas dome, kas bija vēlēta pilsoņu pārstāvniecība galvaspilsētā, un iecelta pagaidu administrācija. Likumu, pārceļot Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu datumu, Saeima vairākkārtīgi ir grozījusi, tādējādi arī pagarinot pagaidu administrācijas darbības laiku. Patlaban plānots, ka tā strādās vismaz līdz 29.augustam. Valsts pārvaldes komisija, kas ir atbildīga par pašvaldību jautājumiem, īstenojot parlamentāro pārraudzību, aicina Rīgas pagaidu administrāciju ziņot par savu līdzšinējo darbu, lēmumu pieņemšanas procesu un caurskatāmību, kā arī sabiedrības iesaisti,” sēdē pārrunājamo jautājumu loku ieskicē Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Inga Goldberga.

Komisijas sēdē par pagaidu administrācijas darba efektivitāti attālināti aicināti piedalīties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, citu nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī pašvaldību jomas eksperti.

Attālinātā komisijas sēde trešdien, 13. maijā, sāksies pulksten 10.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI