DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jūras spēki sniedz palīdzību cietušajam Norvēģijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 10. maijā, plkst. 15.15 Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju no Norvēģijas Apvienotā glābšanas koordinācijas centra (JRCC Norway) par to, ka Norvēģijā Latvijas pilsonis ar nepietiekamām angļu un norvēģu valodas zināšanām lūdz palīdzību viņa atrašanai un nogādāšanai drošībā.

MRCC Rīga sniedza atbalstu, pildot informācijas starpnieka lomu starp cietušo un Norvēģijas glābšanas centru. Pēc tam, kad MRCC Rīga bija precizējis cietušā Latvijas mobilo sakaru tīkla numura atrašanās vietu, Norvēģijas glābšanas centrs uz notikuma vietu nosūtīja glābšanas vienības un helikopteru.

Ņemot vērā, ka nelaimes gadījums notika uz sauszemes un kalnos, MRCC Rīga pieņēma lēmumu šo lietu tālākai koordinācijai nodot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

Pateicoties dienestu sadarbībai, cietušais Latvijas pilsonis tika atrasts un nogādāts medicīnas iestādē.

Cietušais Norvēģijas ciematā Ballstad izgājis no mājām un devies kalnos, kur paslīdējis un savainojies, tādēļ paša spēkiem nav varējis nokāpt no kalna. Kalnu kāpšanas aprīkojumu cietušais nav izmantojis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI