DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Robežsargi aiztur kārtējo kukuļdevēju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 5. maijā, robežsargi Silenes robežkontroles punktā aizturēja kārtējo kukuļdevēju - Baltkrievijas pilsonis mēģināja piekukuļot robežsargus, piedāvājot kukuli 10 eiro apmērā.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja, ka Latvijā ieceļojošā Baltkrievijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai un piekabei noteiktā kārtībā nav veikta valsts tehniskā apskate.

Lai netiktu saukts pie administratīvās atbildības, transportlīdzekļa vadītājs robežsargiem piedāvāja kukuli 10 eiro apmērā.

Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, pēc LAPK 149.24 panta vīrietim piemērots administratīvais sods - naudas sods 120 eiro apmērā, savukārt par kukuļdošanu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas. Daugavpils prokuratūrā persona saukta pie kriminālatbildības, noslēdzot vienošanos ar prokuroru par vainas atzīšanu un naudas soda 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 4 300 euro noteikšanu.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI