DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesnešu karjeras jautājumi: pārceļ uz augstāku instanci; nosaka amata pienākumu izpildes vietu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar Tieslietu padomes lēmumu Augstākās tiesas tiesneša amatā pārceltas divas apgabaltiesu tiesneses – Administratīvās apgabaltiesas tiesnese Ieva Višķere un Rīgas apgabaltiesas tiesnese Dzintra Balta.

Ieva Višķere bija pieteikusies konkursā uz Senāta Administratīvo lietu departamenta tiesneša amata vietu, bet Dzintra Balta – konkursā uz Senāta Civillietu departamenta senatora amata vietu. Viņu kandidatūras akceptētas arī attiecīgo departamentu senatoru sapulcēs.

Ieva Višķere ir tiesnese 9 gadus – bijusi Administratīvās rajona tiesas un Administratīvās apgabaltiesas tiesnese, bet kopš 2017.gada pilda tiesneša pienākumus Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta senatora prombūtnes laikā. 

Arī Dzintra Balta jau kopš pagājušā gada aprīļa pilda tiesneša pienākumus Civillietu departamentā senatora prombūtnes laikā. Dzintra Balta ir tiesnese 17 gadus: bijusi Rīgas pilsētas Centra rajona tiesnese un tiesas priekšsēdētāja un Rīgas apgabaltiesas tiesnese un tiesas priekšsēdētāja vietniece. 

Tieslietu padome noteica tiesneša amata pienākumu izpildes vietu divām tiesnesēm, kas rajona (pilsētas) tiesneša amatā ieceltas ar Saeimas 16.aprīļa lēmumu.

Tiesnesei Līgai Cielavai noteica pildīt amata pienākumus Administratīvajā rajona tiesā Rīgā, bet tiesnesei Gunai Troikai – Kurzemes rajona tiesā Ventspilī.

Lēmumus Tieslietu padome pieņēma rakstveida procesā 5. maijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI