DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID sadarbībā ar Valsts robežsardzi svētku dienās novērsusi vairāk nekā 700 tūkstošu cigarešu kontrabandu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts svētku laikā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes kolēģiem atklāja vairākus gadījumus, kad dzelzceļa kravās ar akmeņoglēm un naftas produktiem tika mēģināts ievest Latvijā lielu daudzumu nedeklarētu cigarešu. Slēptuvēs atradās kopumā 701 380 gab. (35 069 paciņas) kontrabandas cigaretes.

Vakar, 4.maijā, Indras muitas kontroles punkta (turpmāk – MKP) amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes (turpmāk – VRS) darbiniekiem no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilcienā vagonā ar oglēm konstatēja nedeklarētas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemti 80 000 gab. (4000 paciņas) cigarešu „NZ” un "Premjer". 

Sestdien, 2.maijā, Daugavpils preču stacijas MKP amatpersonas sadarbībā ar „Latvijas dzelzceļa” darbiniekiem veica vilciena, kas bija iebraucis no Baltkrievijas, kontroli. Pārbaudes gaitā tika atklāts, ka zem vienpadsmit cisternām to noliešanas lūkās no muitas kontroles ir noslēptas nedeklarētas cigaretes. No šīm slēptuvēm tika izņemtas kopumā 29 880 gab. (1494 paciņas) “NZ” un „Premjer” marku cigaretes. 

Šī gada 1.maijā Rīgas brīvostas MKP amatpersonas devās veikt muitas fizisko kontroli kāda uzņēmuma teritorijā, uz kuru bija novirzīti dzelzceļa vagoni ar akmeņogļu kravām. Aizdomas par cigarešu slēpšanu šajās kravās muitas un VRS amatpersonām radās, veicot vilciena sastāva pārbaudi robežstacijā - Indras MKP. Lai veiktu pilnīgu kravu izkraušanu, vagoni tika novirzīti kontrolei gala stacijā, Rīgā.

Kravu izkraušanas laikā divos vagonos tika atklāts liels daudzums cigarešu. Kontroles rezultātā tika izņemtas 184 100 gab. "Premjer", 56 760 gab. "Queen” un 250 640 gab. „NZ” markas cigaretes. Kopā tika izņemtas 491 500 cigaretes (24 575 paciņas cigarešu). 

Savukārt Indras MKP šī gada 1.maijā muitnieki sadarbībā ar VRS amatpersonām no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena divos vagonos konstatēja 100 000 gab. (5000 paciņas) cigarešu "Premjer" un "NZ".

Valstij nenomaksāto nodokļu kopējā summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 112 200 eiro.

VID muitas kontroles rezultātā šī gada pirmajā ceturksnī izņemti 9,43 milj. cigarešu, kas ir gandrīz par 3,3 reizēm vairāk nekā 2019.gada pirmajos trīs mēnešos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI