DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Attālinātās mācības: kā veicas Valsts robežsardzes koledžas kadetiem?

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Samanta Puncule, VRK

No š.g. 12.marta valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija, līdz ar ko mācības klātienē Valsts robežsardzes koledžā (turpmāk – VRK) tika pārtrauktas. Lai nodrošinātu mācību procesa norisi koronavīrusa izraisītās karantīnas laikā, tika veiktas izmaiņas mācību plānos. VRK 64 kadetiem, kuri uzsāka mācības VRK pagājušajā rudenī, no š.g. 16.marta līdz 3.aprīlim tika noteikta kvalifikācijas prakse robežapsardzības nodaļās, bet no 6.aprīļa viņi mācās attālināti.

VRK Profesionālās izglītības dienesta Pirmās mācību rotas kadete ierindniece Samanta Puncule stāsta, ka kvalifikācijas prakse norisinājās Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldē: „Šķaunes robežapsardzības nodaļā piedalījos norīkojumos un guvu pieredzi „zaļās robežas” robežuzraudzībā. Savukārt Daugavpils I kategorijas dienestā galvenais uzdevums bija ieceļojošo un tranzītā ceļojošo personu pārbaude, izsniedzot un saņemot apliecinājumus par īpašu piesardzības pasākumu ievērošanu  Covid – 19 epidēmijas laikā.”

Šobrīd VRK 96 kadeti, t.sk. VRK 32 kadeti, kuri uzsāka mācības VRK šopavasar, plānveidīgi un sistemātiski apgūst robežsarga profesiju attālinātajā režīmā. Protams, pilnībā robežsarga profesiju nevar apgūt attālināti, taču ārkārtas situācijā šāda mācību metode ļauj apgūt teorētisko vielu un daļēji arī praktiskos jautājumus, t.i. gan vēsturi, gan topogrāfiju, gan svešvalodu dialogus, gan procesuālo dokumentu aizpildi un pat kārtot sporta normatīvus, sūtot pasniedzējiem videoatskaiti.

S.Puncule komentē: „Šāds mācību veids būtiski atšķiras no zināšanu ieguves klātienē. Tomēr pateicoties VRK pasniedzēju izstrādātājiem mācību materiāliem, kas atrodami e-apmācību vidē „MOODLE” (Modulāra objekt-orientēta dinamiska mācību vide) un pieejami teksta, video un audio veidā, kadetiem ir iespēja pilnveidot un nostiprināt savas zināšanas attālināti. Protams, tā ir jauna pieredze, kas uzlabos prasmi jebkuros apstākļos turpināt dienesta pienākumu izpildi. Mums jāspēj pielāgoties un jābūt gataviem pieņemt visus izaicinājumus, kas var gadīties mūsu ceļā.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI