DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Pēc Ģirģena rīkojuma vēl ap 20 t spirta nodots valsts un pašvaldību iestādēm dezinfekcijai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar mērķi ietaupīt papildus valsts budžeta līdzekļus, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens uzdevis rīkojumu Nodrošinājuma valsts aģentūrai (NVA) bez maksas nodot izmantošanai valsts un pašvaldību iestāžu dezinfekcijas vajadzībām ap 20 tonnām spirtu saturoša šķidruma. Spirta šķidrums ir izņemts lietiskais pierādījums krimināllietā, kas bija Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes lietvedībā. Šķidrumu sākotnēji bija paredzēts iznīcināt, taču tagad to varēs izmantot kritiskās infrastruktūras sanitāro normu vajadzībām.

“Pēc veiksmīga iniciatīvas “pilotprojekta” marta sākumā, ietaupot pāri simtam tūkstošu eiro no valsts budžeta, meklējām papildus ceļus, kādos valsts iestāžu rīcībā esošo konfiscēto spirtu varētu izmantot lietderīgi vīrusa risku mazināšanai. Apzinoties sekas, kādas šī pandēmija atstās uz Latvijas ekonomiku, ir kritiski svarīgi rīkoties saimnieciski un valstiski, un rast visus iespējamos veidus, kā ietaupīt. Liels paldies VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei par sadarbību! Pastiprināta dezinfekcija būs nepieciešama vēl daudzus mēnešus, un konfiscētā spirta izmantošana sniedz iespēju valsts iestādēm nepirkt dezinfekcijas līdzekļus par neadekvāti augstām cenām,” pauž iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam kā Starpinstitūciju darbības koordinējošajai iestādei pēc iekšlietu ministra rīkojuma būs pienākums informēt NVA par valsts un pašvaldību institūcijām, kurām, lai mazinātu vīrusa Covid-19 izplatību, ir nepieciešams spirtu saturošais šķidrums telpu un virsmu dezinfekcijai, kamēr NVA reizi nedēļā informēs par pieejamā spirta daudzumu.

“Aicinu valsts un pašvaldības iestādes pieteikties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, lai šo dezinfekcijas līdzekli varētu saņemt. Īpaši vēlos aicināt reģionu pārstāvjus, lai nodrošinātu vietējo slimnīcu un citu iestāžu sanitārās vajadzības un mazinātu vīrusa izplatības riskus. Šobrīd jau notiek pārrunas ar Rīgas domes pagaidu administrāciju par to, ka  šo dezinfekcijas līdzekli varētu nodrošināt, piemēram, bērnu laukumiņu apkopšanai,” turpina ministrs.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI