DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vienojas koordinēt Covid-19 ierobežojumu atcelšanu uz Baltijas valstu iekšējām robežām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 29. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Baltijas valstu ārlietu ministru videokonferencē, kur apsprieda reģionālās sadarbības nozīmi izkļūšanai no Covid-19 krīzes.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ārlietu ministri bija vienisprātis, ka ir nepieciešams pēc iespējas vienotāki un saskaņotāki risinājumi, pakāpeniski atceļot ierobežojumus uz Baltijas valstu iekšējām robežām un atjaunojot pārrobežu pasažieru kustību.

E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Baltijas valstu starpā ir regulāri jāapmainās ar informāciju par ierobežojošo pasākumu atcelšanu uz Baltijas valstu iekšējām robežām, lai krīzes pārvarēšana notiktu saskaņoti.  

Ministri arī atzinīgi novērtēja līdzšinējo Baltijas valstu konsulāro dienestu sadarbību repatriācijas reisu organizēšanā, kā arī valstspiederīgo tranzīta iespēju nodrošināšanā uz mītnes zemi. Ņemot vērā, ka repatriācijas jautājumi joprojām saglabā savu aktualitāti, ministri apliecināja gatavību cieši sadarboties arī turpmāk.

Informācijai

2020. gadā Baltijas valstu sadarbību koordinē Igaunija. Aprīlī videokonferences formātos notikušas arī Baltijas valstu prezidentu un Ministru prezidentu sanāksmes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI