DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Mandātu komisija atbalsta iniciatīvu par Latvijas mežu saglabāšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 29.aprīlī, nolēma atbalstīt kolektīvo iesniegumu “Par Latvijas mežu saglabāšanu” un sagatavot attiecīgu lēmuma projektu izskatīšanai Saeimas sēdē.  

Ar lēmuma projektu plānots uzdot Ministru kabinetam līdz šī gada beigām sagatavot ziņojumu Saeimai par mežu nozīmi Latvijā, tajā iekļaujot arī izvērtējumu par mežu nekoksnes resursiem.

Tāpat ar lēmuma projektu valdībai plānots uzdot vērtēt iespēju pārskatīt mežu ekosistēmu aizsardzības un apsaimniekošanas politiku, ņemot vērā nepieciešamību nodrošināt bioloģisko daudzveidību, klimata neitrālu apsaimniekošanu lauksaimniecībā un mežsaimniecībā, kā arī sabiedrības rekreatīvās un citas vajadzības.  

Ar lēmuma projektu valdībai arī paredzēts uzdot izveidot starpministriju darba grupu, kura līdz 2023.gada 1.jūlijam, kad būs pabeigta biotopu izvērtēšana, izstrādātu mežu apsaimniekošanas politikas plānošanas dokumentu laika posmam līdz 2030.gadam.

Saeimā iesniegto kolektīvo iesniegumu parakstījuši 10 075 pilsoņi, un tajā iniciatīvas autori aicina parlamentu rast risinājumu, lai novērstu pārmērīgu Latvijas mežu izciršanu.

Iniciatīvas autori aicina apsvērt iespēju būtiski samazināt ciršanas apjomus, atsakoties no galvenās cirtes valsts un pašvaldību mežos, tādējādi ļaujot atjaunoties mežu bioloģiskajai daudzveidībai. Tāpat iniciatīvas autori rosina valsts mežos samazināt koksnes ieguves apjomus, kā arī pavasaros noteikt mežizstrādes miera periodu.

Lēmuma projekts vēl jāskata Saeimas sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI