DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valdībai jālemj par izdevīgāko Latvijas Televīzijas programmu izlaides kompleksa maiņas variantu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Ir skaidrs, ka Latvijas Televīzijai nepieciešams jauns programmu izlaides komplekss, tomēr, ņemot vērā, ka pašlaik valdības līmenī jau noris sarunas par jaunas sabiedrisko mediju ēkas būvniecības uzsākšanu, nepieciešams lemt par valstij finansiāli izdevīgāko programmu izlaides kompleksa maiņas variantu,” pēc komisijas sēdes otrdien, 28.aprīlī, uzsvēra Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, piebilstot, ka izdevīgākais variants pašlaik varētu būt izīrēšana. 

Komisijas sēdē izskanēja dažādi viedokļi par to, vai pašlaik izdevīgāk būtu īrēt vai iegādāties jaunu programmu izlaides kompleksu, kurš jaunas ēkas izbūves gadījumā paliktu esošajā Latvijas Televīzijas ēkā Zaķusalā. Komisijas deputāti vienojās aicināt Ministru kabinetu lemt par finansiāli pašlaik izdevīgāko risinājumu.

Finanšu ministrijas pārstāve uzvēra, ka jau iepriekš ministrija vairākkārt norādījusi, ka nomas jautājums šajā situācijā ir aktuālāks nekā pirkšanas, jo no budžeta efektīvākas izmantošanas viedokļa vienreiz nopirkt programmu izlaides kompleksu ir izdevīgāk nekā pēc gada vai diviem to iegādāties atkārtoti jaunajai sabiedriskā medija ēkai.

Savukārt Latvijas Televīzijas un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvji deputātus informēja, ka programmu izlaides kompleksa īre, iespējams, varētu izmaksāt dārgāk nekā iegāde, jo nav zināms, cik ātri noritēs jaunās ēkas būvniecība. Tāpat deputāti tika informēti, ka Valsts drošības dienests programmu izlaides kompleksa nomu kā potenciālo risinājumu nerekomendē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI