DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VP kriminālvajāšanai nodod kriminālprocesu par sutenerismu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 27. aprīlī, Valsts policijas Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļa pabeigusi izmeklēšanu un nosūtījusi prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu par sutenerismu kādā Jūrmalas naktsklubā. Par minēto noziegumu tika aizturētas trīs personas.

Kriminālprocess tika uzsākts 2018. gada maijā. Tā paša gada oktobrī Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas amatpersonas aizdomās par sutenerismu, kurš tika organizēts kāda Jūrmalas naktskluba aizsegā, aizturēja 1967. gadā dzimušu vīrieti un 1968. gadā un 1985. gadā dzimušas sievietes.

Nakts klubā striptīza un šova programmas aizsegā kluba klientiem bija iespējams saņemt seksuālus pakalpojumus par maksu kluba telpās. Tāpat kluba apmeklētājiem par konkrētu samaksu uz noteiktu laiku tika dota iespēja šīs dejotājas “izpirkt” ārpus naktskluba. Daļa no ienākumiem par prostitūcijas pakalpojumiem saņēma naktskluba faktiskais īpašnieks un kluba administrators.

Konkrētais naktsklubs darbojās ilgstoši. Divas no aizturētajām personām policijas redzeslokā nonākušas atkārtoti un iepriekš bija jau sodītas par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem. Valsts policijas ONAP darbinieki šajā pat naktsklubā jau 2013. gadā bija veikuši procesuālās darbības un abus sutenerisma rūpalas uzturētājus, 1967. gadā dzimušo vīrieti un 1968. gadā dzimušo sievieti, aizturējuši. Tiesa abām personām toreiz piesprieda sodu – pieci gadi nosacītas brīvības atņemšanas ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem. Tomēr abām personām piespriestais sods nav bijis šķērslis un nelikumīgās darbības tika turpinātas.

Kriminālprocesa ietvaros likumsargi uzlika arestus vairākiem nekustamajiem īpašumiem, mantai un naudas līdzekļiem, kuru kopējā summa sastāda 643 570 euro.

2018. gada 7. maijā saistībā ar notikušo pret visiem aizturētajiem tika uzsākts kriminālprocess Kriminālprocesa ietvaros visas trīs personas atzītas par aizdomās turamiem pēc Krimināllikuma 165.panta trešās daļas par sutenerismu, ko veikusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Papildus tam, 1967. gadā dzimušais vīrietis tika atzīts par aizdomās turēto arī pēc Krimināllikuma 195. panta trešās daļas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kas veikta lielā apmērā Par šādu noziegumu paredzēta atbildība ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI