DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība
1
1

VP kriminālvajāšanai nosūta procesu par ES fonda līdzfinansējuma izkrāpšanu lielā apmērā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada janvārī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas pabeidza izmeklēšanu lietā par krāpšanu lielos apmēros, tādējādi iegūstot Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda līdzfinansējumu. Minētā noziedzīga nodarījuma izdarīšanā par aizdomās turētām tika atzītas trīs personas.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas amatpersonas kriminālprocesā, kas tika uzsākts pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas, noskaidroja personu  grupu trīs cilvēku sastāvā, kuri realizēja krāpniecisku shēmu ar mērķi iegūt Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda līdzfinansējumu 116 999,99 eiro apmērā.

Minētās personas laika posmā no 2011. gada līdz 2013. gadam, realizējot Latvijas Republikas Lauku atbalsta dienesta projektu, kas saistīts ar koka rotaļlietu izgatavošanu un kura ietvaros bija plānots iegādāties kokapstrādes iekārtas, realizēja krāpniecisku shēmu. Proti, personas sniedza maldinošas ziņas par projekta ietvaros iegādāto iekārtu izmaksām un to faktiskajiem piegādāšanas apstākļiem. Viena no iesaistītajām personām formāli piedalījās iepirkuma konkursā un uzvarēja tajā, bet nebija faktiskais iekārtu piegādātājs.

Izmeklēšanas laikā likumsargi par aizdomās turētām personām noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzina trīs cilvēkus – divus vīriešus, kuri dzimuši 1972. un 1973. gadā, kā arī vienu 1974. gadā dzimušu sievieti.

Minētās personas par nozieguma izdarīšanu var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 20. janvārī tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Tāpat Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas amatpersonas kriminālprocesa ietvaros uzsāka procesu  par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanai juridiskajai personai, kas arī tiks izskatīts vienlaikus kriminālprocesa izstiesašanas laikā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI