DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zvejnieki var pieteikties dīzeļdegvielas ar samazinātu akcīzes nodokli saņemšanai zvejas kuģiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iesniegums par marķētās dīzeļdegvielas iegādes iespēju piešķiršanu šim gadam zvejniekiem līdz 2020. gada 1. jūnijam ir jāiesniedz Lauku atbalsta dienesta (LAD) Elektroniskās pieteikšanās sistēmā. LAD lēmumu par marķētās dīzeļdegvielas daudzuma piešķiršanu, pamatojoties uz zvejniekam šim gadam piešķirto zvejas rīku skaitu, pieņems līdz 2020. gada 1. jūlijam. Marķētās dīzeļdegvielas daudzums 2020. gadā tiks aprēķināts nevis par pilnu kalendāro gadu, bet proporcionāli par mēnešiem no noteikumu spēkā stāšanās brīža, t.i., no 2020. gada maija līdz decembrim.

Tiesības iegādāties dīzeļdegvielu ar samazinātu akcīzes nodokli tiks piešķirtas komerczvejniekiem, kuri marķētu dīzeļdegvielu izmantos kuģos zvejai iekšējos vai jūras piekrastes ūdeņos un ir saņēmuši atļauju (licenci) komercdarbībai zvejniecībā un noslēguši rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumu, kā arī kārtējā gada rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līguma protokolu ar vietējo pašvaldību par zveju Baltijas jūras, Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos vai iekšējos ūdeņos.

Tāpat arī noteikts, ka jūras piekrastē zvejojošajiem zvejniekiem būs iespēja atgūt no Valsts ieņēmumu dienesta par dīzeļdegvielu sākotnēji samaksāto samazināto akcīzes nodokļa likmi, jo spēkā esošie normatīvi paredz jūrā zvejojošajiem kuģiem degvielas iegādes iespējas bez akcīzes nodokļa maksas.

Kārtība, kādā izmantošanai kuģos zvejniecībā iekšējos ūdeņos un piekrastes ūdeņos piemēro samazināto likmi dīzeļdegvielai (šobrīd 15% no akcīzes nodokļa standartlikmes dīzeļdegvielai, jeb  62,10 eiro par 1000 litriem), tās patēriņa limitus kalendārajā gadā, patēriņa limitu piešķiršanas, iegādes un administrēšanas kārtību, kā arī kārtību, kādā atmaksā akcīzes nodokli par dīzeļdegvielu, nosaka MK 2020.gada 31.marta noteikumi Nr.173 “Noteikumi par samazinātās akcīzes nodokļa likmes piemērošanu zvejniecībā izmantojamai dīzeļdegvielai”.

Jau ziņots, ka iespēju zvejniekiem zvejas kuģiem piekrastes un iekšējos ūdeņos saņemt dīzeļdegvielu ar samazinātu akcīzes nodokļa likmi pēc Zemkopības ministrijas ierosinājuma valdība atbalstīja š.g. 31. martā, pieņemot attiecīgus MK noteikumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI