DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksmes” dispečeri ārkārtējās situācijas laikā dienā papildus norīko vidēji 50 transporta vienības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksmes” centrāldispečers ārkārtējās situācijas laikā nepārtraukti seko līdzi salona piepildījumam un darba dienā norīko papildus 50 transporta vienības, kas veic 215 sabiedriskā transporta reisus. Tāpat centrāldispečera pienākums ir nepārtraukta sabiedriskā transporta kustības uzraudzīšana un operatīva rīcība uz katru pieteikumu vai izsaukumu.

Ārkārtējās situācijas laikā centrāldispečera papildus pienākums ir sekošana līdzi sabiedriskā transporta salona piepildījumam. Ziņas par salona piepildījumu dienas laikā pamatā pieņem no sabiedriskā transporta vadītājiem, kontrolieriem, kā arī no citiem avotiem – automātiskās pasažieru skaitīšanas sistēmas, klientiem, kā arī citiem “Rīgas satiksmes” speciālistiem. Ja salona piepildījums pārsniedz pieļaujamo un pasažieri nevar ievērot pietiekamu distanci, dispečeri nekavējoties reaģē, norīkojot papildu transporta līdzekli maršrutā.

"Rīgas satiksmes" centrāldispečera ikdiena ir operatīvais darbs. Tas nozīmē, ka nepārtraukti tiek pieņemti un reģistrēti ziņojumi par sabiedriskā transporta kustības traucējumiem, ceļu satiksmes negadījumiem un citām situācijām maršrutos. Tāpat dod rīkojumus speciālistiem, kuri atbildīgi par sabiedriskā transporta kustības regularitāti, tehniskā stāvokļa nodrošināšanu un sabiedriskā transporta kustības sakārtošanu un atjaunošanu maršrutos. Piemēram, ja kādam transporta līdzeklim atgadījušās tehniskas problēmas, centrāldispečers izplāno kā transporta līdzekli nogādāt uz remontdarbnīcām un bojātā vietā norīkot citu transportu. Vai, ja transporta vadītājs informē par bezpajumtnieka esamību salonā, centrāldispečeres sazinās ar pašvaldības policiju.

Centrāldispečers strādā nepārtrauktā režīmā 24 stundas diennaktī. Vienā maiņā strādā 6 speciālisti – viens vecākais un pieci centrāldispečeri. Naktī uz vietas strādā trīs centrāldispečeri, jo, lai arī sabiedriskais transports nekursē, tramvaja sliežu ceļš, kontakttīkls tiek apkalpots un parkos, depo notiek transportlīdzekļu labošanas, uzkopšanas u.c. darbi un ir nepieciešams operatīvs atbalsts un palīdzība darbu organizēšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI