DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

NEPLP izsludina konkursu par satura veidošanu komerciālajās radiostacijās

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izsludina konkursu par sabiedriski nozīmīga satura veidošanu, informējot, izglītojot un izklaidējot, komerciālajās radiostacijās.

Konkursa mērķis ir uz sabiedrības ilgtspēju, informatīvās un kultūrtelpas stiprināšanu vērsta sabiedriski nozīmīga, kvalitatīva satura veidošana latviešu valodā, informējot, izglītojot un izklaidējot, komerciālajos nacionālajos, reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas, lai nodrošinātu iespēju sabiedrībai saņemt daudzpusīgu informāciju un viedokļus, pārvarot Covid-19 krīzi, un veicinātu kvalitatīvas žurnālistikas pastāvēšanu un pieejamību pēc iespējas lielākai daļai sabiedrības. 

Konkursa finansējums EUR 200 000. Finansējumu veido daļa no EUR 1 000 000, kas piešķirti NEPLP sabiedriskā pasūtījuma īstenošanai komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos.

NEPLP loceklis Patriks Grīva uzsver: “Šī ir nozīmīga Covid-19 krīzes finansējuma daļa, jo sabiedrībā iemīļotas komerciālajās radiostacijas šobrīd saskaras ar ļoti būtiskiem zaudējumiem, kas var novest pie šo mediju slēgšanas. Lai Latvijas iedzīvotāji arī  turpmāk varētu patērēt mūsu valsts informatīvajā telpā radītu saturu, nepieciešama formātu un satura virzienu daudzveidība, ko lieliski spēj realizēt komerciālās radiostacijas informējot, izglītojot un izklaidējot klausītājus.”

Ar konkursa nolikumu var iepazīties NEPLP mājaslapā www.neplpadome.lv, sadaļā Televīzija, Komerciālie radio, Konkurs.

Pretendentu dokumentu pieņemšana notiek līdz 2020.gada 28.aprīlim pl.10.00.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI